Με συμβούλους τέσσερις ξένες και ελληνικές τράπεζες (Rothschild, Lazard, EFG Eurobank και Alpha Bank) η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει ξεκινήσει την διαδικασία αξιολόγησης Online παρόχων παγκόσμιας εμβέλειας, για πιθανή στρατηγική συμμαχία και στην είσοδο στο διαδίκτυο εντός του 2012.

Στόχος της διοίκησης είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης εντός του α’ τριμήνου 2012. Αυτό, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης κατά την σημερινή ενημέρωση του προσωπικό του Ομίλου με θέμα «Στρατηγικές Επιλογές για το Μέλλον».

Επεσήμανε ότι την ίδια πρακτική επέλεξε η ΟΠΑΠ Α.Ε. και στην περίπτωση των Κρατικών Λαχείων και του Ξυστό, προκειμένου να διεκδικήσει την άδεια διαχείρισής τους για τα επόμενα 12 χρόνια, επιτυγχάνοντας να συνεργαστεί με τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών διεθνώς.

Αντίθετα, όπως υπογράμμισε, η ΟΠΑΠ Α.Ε. διεκδίκησε και πέτυχε να εξασφαλίσει το προηγούμενο διάστημα την μοναδική άδεια για τα 35.000 VLTs, τα οποία θα εγκατασταθούν στη χώρα έως το τέλος του 2013, αλλά και να επεκτείνει κατά 10 χρόνια (2020-2030) την αποκλειστική άδεια οργάνωσης και διάθεσης των υφιστάμενων 11 παιχνιδιών της μέσω του δικτύου των πρακτορείων της.

Τα υφιστάμενα παιχνίδια, επεσήμανε, εντός του 2012 θα διατίθενται και μέσω του διαδικτύου, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που γίνεται μέσω των πρακτορείων έως σήμερα, δηλαδή με διασφάλιση της προμήθειας των πρακτόρων.