Ο ΣΕΠΕ ανακοίνωσε τις ελληνικές υποψηφιότητες για τα “2017 WITSA Global ICT Excellence Awards”, που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Gala Dinner του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής “WCIT 2017”, στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 στην Ταϊπέι, στην Ταιβάν.

Για πρώτη φορά ο ΣΕΠΕ συνεργάστηκε με τα βραβεία Impact BITE Awards προκειμένου τρεις εταιρείες που βραβεύθηκαν να εκπροσωπήσουν – μαζί με άλλες τρεις που αξιολόγησε και επέλεξε ο ΣΕΠΕ – τη χώρα μας στα φετινά παγκόσμια βραβεία WITSA, όπου εκπροσωπούνται 82 χώρες. Για την κατηγορία “Private Sector ICT Excellence Award”, ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα των εταιρειών PRINTEC και ΣΥΜΕΤΑΛ. Η PRINTEC, υλοποίησε με επιτυχία το Digital transformation της τράπεζας Raifeissen στη Σερβία, ένα project που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η τράπεζα αλληλοεπιδρά με τους πελάτες της εντός των καταστημάτων.

Αντίστοιχα, η υποψηφιότητα της ΣΥΜΕΤΑΛ, έγκειται στην επιτυχημένη υλοποίηση ενός συστήματος βελτιστοποίησης κοπών (Slitting Optimization) με την ανάπτυξη και αξιοποίηση ενός εξειδικευμένου αλγορίθμου. Παράλληλα, για την κατηγορία “Digital Opportunity Award”, ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών – Ex Machina για την υλοποίηση του project Internet of (noisy) Things, τη λειτουργία μιας λύσης, η οποία επιτυγχάνει εντοπισμό της θέσης του αεροσκάφους, μέσω του θορύβου του κινητήρα κατά την απογείωση. Ακόμη, όσον αφορά στην κατηγορία “Sustainable Growth Award”, υποβλήθηκαν από τον ΣΕΠΕ οι υποψηφιότητες των εταιρειών CosmoONE και TMS TANKERS.

Η CosmoONE υλοποίησε με επιτυχία το project Innovative electronic auction applications in the energy markets, που αφορά σε συστήματα ηλεκτρονικών δημοπρασιών, ενώ η TMS TANKERS ανέπτυξε το Energy Baseline developed by using Tableau and In-house Software, ένα εργαλείο λογισμικού για την αξιολόγηση της απόδοσης του σκάφους. Στην κατηγορία “Mobile Excellence Awards”, ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα της εταιρείας SoftOne Technologies, η οποία ανέπτυξε την εφαρμογή Enterprise Mobility «Soft1 360», η οποία επιτρέπει σε κάθε σύγχρονη επιχείρηση να “τρέξει” τη λειτουργία της χωρίς χρονικούς ή γεωγραφικούς περιορισμούς.