Ο James Richardson, Research Director της Gartner θα είναι ο κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου που διοργανώνει η Gartner στην Αθήνα στο Ledra Marriott Hotel στις 28 Μαΐου με τίτλο "The Big Discrepancy: How we can do better with BI".

Η κεντρική ομιλία του J. Richardson έχει τίτλο “Strategic BI but not BI Strategy” και κάνει λόγο για την απουσία στρατηγικής BI από τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την ετήσια Executive Programs CIO survey, τα στελέχη του ΙΤ θέτουν το Business Intelligence ως πρώτη στρατηγική τεχνολογική προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκαν για το ποια είναι η προσέγγισή τους σε αυτό το κρίσιμης σημασίας θέμα, ένα ποσοστό της τάξεως του 90-95% απάντησε ότι δεν διαθέτουν BI στρατηγική. Η ομιλία του J. Richardson έχει στόχο να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό καθώς και να προτείνει πρακτικές που μπορούν να καλύψουν το κενό που έχει δημιουργηθεί.

Αυτή δεν θα είναι η μοναδική ομιλία του, αφού ο J. Richardson θα μιλήσει επίσης για τους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις μπορούν να αποκομίσουν τα βέλτιστα οφέλη από τη χρήση των BI συστημάτων αλλά και πώς να αποφύγουν σημαντικά λάθη.

Τέλος, θα αναφερθεί στις σύγχρονες τάσεις και τους “παίκτες” που δραστηριοποιούνται και διαμορφώνουν τις εξελίξεις στην εν λόγω αγορά. Ακόμα, οι εταιρείες IBM, Relational και SPSS, οι οποίες είναι και οι χορηγοί του συνεδρίου, θα παρουσιάσουν αντίστοιχα case studies από την ελληνική αγορά.