Πιο επίκαιρο από ποτέ είναι το συνέδριο Risk &Business Continuity Forum που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στο Maroussi Plaza, καθώς οι πολύ πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική Αττική - εκτός από τις τραγικές τους επιπτώσεις για δεκάδες οικογένειες - ανέδειξαν και μια σειρά από προκλήσεις για πολλές επιχειρήσεις, τόσο σε επίπεδο προσωπικού, έλλειψης εμπορευμάτων όσο και εξυπηρέτησης πελατών.

Αρκετές αποθήκες σούπερ μάρκετ και ταχυκινήτων προϊόντων, καθώς και μεγάλες εγκαταστάσεις εταιρειών εμπορίας αυτοκινήτων που βρίσκονται στην περιοχή, επλήγησαν σοβαρά από την καταστροφή. Κάποιες από αυτές που διέθεταν πλάνο Επιχειρησιακής Συνέχειας συνέχισαν να λειτουργούν απρόσκοπτα, ενώ άλλες ακόμα αναζητούν «πυροσβεστικά» να βρουν τρόπους αντιμετώπισης των δυσλειτουργιών που πρόεκυψαν. Η τραγική συγκύρια της Μάνδρας και της Νέας Περάμου καταδεικνύει την ανάγκη οικοδόμησης ανθεκτικών επιχειρήσεων που είναι και η κεντρική θεματολογία του συνεδρίου της Δευτέρας.

Μάλιστα η κατάσταση για πολλές επιχειρήσεις που έχουν τις εγκαταστάσεις τους στην περιοχή, αναμένεται να πυροδοτήσουν συζητήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων σε ένα διαδραστικό συνέδριο, με ομιλητές εκλεκτούς ακαδημαϊκούς όπως ο Δρ. Ζερεφός, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών αλλά και διεθνείς και Έλληνες ειδικούς που θα αναλύσουν επιτυχημένες και αποτυχημένες πρακτικές από εταιρείες όπως: η Maersk, η British Airways, η Alpha Bank, τα ΕΛΤΑ, η ΔΕΣΦΑ, ο ΟΠΑΠ, η Vodafone, κ.α.
Πληροφορίες και εγγραφές: www.bcmforum.gr