Σε μια προσπάθεια να οδηγήσει την καινοτομία, να αναπτύξει νέα προϊόντα και να πετύχει ανάπτυξη και εν γένει ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών, η Lenovo πρόκειται να προχωρήσει σε μια σειρά από δομικές όσο και διοικητικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα, το PC Group θα μετατραπεί σε PC & Smart Device Business Group, έχοντας υπό την ευθύνη του την παράδοση ηλεκτρονικών υπολογιστών, detachables, tablets, phablets, προϊόντων gaming και “έξυπνου” σπιτιού κατά μήκος των τεχνολογικών προϊόντων που “τρέχουν” σε Windows, Chrome και Android. Το Enterprise Business Group θα αλλάξει σε Data Center Group (DCG), ενώ το Mobile Business Group θα ενισχυθεί με δύο συν-προέδρους: Τον Xudong Chen για την Κινεζική αγορά και τον Aymar de Lencquesaing για τον υπόλοιπο κόσμο, προκειμένου να ενδυναμωθεί περαιτέρω ο τομέας που διαθέτει ιδιαίτερα ισχυρά brands, παγκόσμια κανάλια πωλήσεων και ένα συμπαγές IP πορτφόλιο.

Ως μέρος των συνολικών αλλαγών, ο τωρινός Πρόεδρος της εταιρείας για τον γεωγραφικό τομέα της Ασίας-Ωκεανίας αναβαθμίζεται σε Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Lenovo, κατέχοντας παράλληλα και τον ρόλο του Επικεφαλής Παγκόσμιων Πωλήσεων της DCG. Όσο για τον Ken Wong, που μέχρι πρότινος ηγούταν του τομέα της Παγκόσμιας εταιρικής στρατηγικής και προγραμματισμού για την MBG και την Lenovo συνολικά, θα αναλάβει καθήκοντα Ανώτερου Αντιπροέδρου της εταιρείας για την Ασία και την Ωκεανία.