Μεγάλες ουρές δημιουργήθηκαν μπροστά από τον έλεγχο αποσκευών σε πολλά αεροδρόμια του κόσμου, ένεκα «κρεμάσματος» σε software που χρησιμοποιείται από αρκετές αερογραμμές για τον έλεγχο check-in.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε το πρωί γύρω στις 11:30 ώρα Ελλάδος και οφείλεται σε βλάβη του software Amadeus Altea που χρησιμοποιείται από 125 αεροπορικές γραμμές σε όλο τον κόσμο για το check-in, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph». Η εδρεύουσα στη Μαδρίτη κατασκευάστρια εταιρεία Amadeus επιβεβαίωσε το πρόβλημα, με εκπρόσωπο της εταιρείας να δηλώνει, ωστόσο, ότι αυτό αντιμετωπίστηκε γρήγορα.

Από το πρόβλημα επηρεάστηκαν μεταξύ άλλων, αεροπορικές εταιρείες όπως οι Lufthansa, British Airways, Air France και Qantas, αλλά και μερικά από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου (Gatwick και Heathrow στο Λονδίνο, Paris-Charles de Gaulle στο Παρίσι, Reagan National Airport στην Ουάσινγκτον κ.λπ). Το πρόβλημα εμφανίστηκε και στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του NetFAX, αντιμετωπίστηκε μέσα σε 10 λεπτά. Σημειωτέο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αερογραμμών στο ΔΑΑ χρησιμοποιούν τη λύση της Amadeus.