Πορεία... πρωταθλητισμού συνέχισε να ακολουθεί για ακόμη μια χρονιά η αγορά των tablet PCs σε διεθνές επίπεδο, καθώς το 2011 διατέθηκαν συνολικά κάτι παραπάνω από 72,1 εκατομμύρια τεμάχια, όπως επισημαίνεται σε μελέτη του NPD DisplaySearch.

Σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος, οι πωλήσεις των tablet PCs εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 256%! Αποτέλεσμα; Να αποσπάσει ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σήμερα, οι tablet ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατέχουν μερίδιο αγοράς 26% επί των συνολικών πωλήσεων φορητών PCs σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συνδυασμένες πωλήσεις tablet, notebook και mini-notebook ηλεκτρονικών υπολογιστών το 2011 διαμορφώθηκαν σε 285,4 εκατομμύρια τεμάχια, αυξημένες κατά 31% σε σχέση με το 2010.

Τέλος, οι αναλυτές του NPD DisplaySearch εκτιμούν πως και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, η πορεία των πωλήσεων φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών αναμένεται να κινηθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, καθώς θα ενισχυθούν τόσο από το λανσάρισμα του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 8 της Microsoft, όσο και την έντονη ζήτηση για Ultrabook, που με τη σειρά του θα στηριχτεί σε όσους χρήστες αναζητούν κομψό σχεδιασμό και πλούσια τεχνολογικά χαρακτηριστικά, όπως λ.χ. τη λειτουργία instant-on ή την μπαταρία μεγάλης χρονικής διάρκειας.