Η απόκτηση των πιστοποιήσεων ISO 27001 και ISO 27005, η αναβάθμιση των υποδομών και η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για τη συμμόρφωση με το GDPR είναι τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τη Διεύθυνση Πληροφορικής της εταιρείας «Ianos ΑΕ» αυτή την περίοδο.

Οι ενέργειες για την απόκτηση των δύο πιστοποιήσεων ISO έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα και γίνονται σε συνεργασία με την εταιρεία Motive Συμβουλευτική. «Στο πλαίσιο αυτό γίνεται πλήρη καταγραφή των υποδομών και όπου υπάρχει θέμα το αντιμετωπίζουμε» δηλώνει στο NetFAX ο Μάκης Θωμαϊδης, IT Director της Ianos ΑΕ. Στόχος είναι η εταιρεία να έχει αποκτήσει και τις δύο πιστοποιήσεις το αργότερο μέχρι το Μάιο, πριν την έναρξη ισχύος του ευρωπαϊκού κανονισμού προστασίας των δεδομένων.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η αναβάθμιση του εμπορικού προγράμματος (Entersoft Business Suite) στην τελευταία έκδοση, ένα έργο που έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο και αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο Δεκέμβριο. «Στο πλαίσιο αυτό εγκαταστήσαμε, μεταξύ άλλων, έναν νέο server και την τελευταία έκδοση (2017) του MS SQL Server» σημειώνει ο Μ Θωμαϊδης, συμπληρώνοντας ότι «η νέα έκδοση χαρακτηρίζεται από βελτιστοποίηση της κρυπτογράφησης, κάτι που θα συμβάλει στην τήρηση του GDPR».

Επιπλέον, «θα τεθεί σε λειτουργία ένα νέο σύστημα πληρωμών με πιστωτικές κάρτες στα καταστήματα με την Cardlink και την Eurobank, αξιοποιώντας τον υφιστάμενο εξοπλισμό, εξοικονομώντας το κόστος της εγκατάστασης μιας νέας λύσης και επιταχύνοντας τη βελτίωση σε ταχύτητα για την έκδοση των αποδείξεων».  Στόχος της Διεύθυνσης Πληροφορικής της εταιρείας είναι όλα τα παραπάνω να έχουν υλοποιηθεί μέσα στους πρώτους μήνες 2018.