Σημαντικές επιτυχίες σε βραβεία επιχειρηματικότητας απέσπασαν οι φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).

Στο 1ο Κύκλο του Προγράμματος Viva Nest – an IDEA in Fintech που οργάνωσε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, ο Όμιλος Viva Wallet και το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του ΟΠΑ, το πρώτο βραβείο κέρδισαν οι υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογία:  Αναστασία Γρίβα και Λέων Γαβαλάς.

Η επιχειρηματική τους ιδέα είναι μια ολοκληρωμένη λύση μάρκετιγκ που περιλαμβάνει εφαρμογή σε κινητό και αξιοποιεί τεχνολογίες IoT, για να ανακαλύπτουν οι καταναλωτές δώρα και πόντους ανταμοιβής από αγαπημένα brands και καταστήματα, στα σημεία που επισκέπτονται.

Επιπλέον, ο Λευτέρης Αραπάκης, φοιτητής του ΔΕΤ, πήρε το πρώτο βραβείο στην Ελλάδα για τον φοιτητικό διαγωνισμό Global Student Entrepreneurs Awards (GSEA) που διοργανώνει το Entrepreneurs’ Organization. Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον αντίστοιχο παγκόσμιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Φρανκφούρτη 27-29 Απριλίου 2017.  Ο Λ. Αραπάκης ειναι ιδρυτής της βραβευμένης καινοτόμου εταιρείας Enaleia, η πρώτη σχολή για την επαγγελματική αλιεία στην Ελλάδα.

Στον δεύτερο Πανελλήνιο διαγωνισμό Start-up/Scale-up απέσπασαν βραβεία οι παρακάτω start-ups που συμμετέχουν οι φοιτητές του ΔΕΤ:
• Δημήτρης Φρουζής, μέλος της εταιρείας Longevity Diet Foods που πήρε το βραβείο Καινοτόμο Προϊόν. Η Longevity είναι μια νέα καινοτόμος εταιρία βιοτεχνολογίας που φέρνει μια εντελώς νέα γενιά 100% φυσικών προϊόντων διατροφής, σούπερ γευστικών, με βιολειτουργικές ιδιότητες και οφέλη για τη υγεία του ανθρώπου.
• Χριστίνα Χανιωτάκη, μέλος της εταιρείας Doobbear που πήρε το βραβείο Καινοτόμος Υπηρεσία. Η Doobbear είναι το πρώτο ελληνικό κοινωνικό δίκτυο όπου μπορείς να καταγράψεις την φωνή σου και να στείλεις ένα ηχητικό μήνυμα στους φίλους σου (audio social network).