Ακόμη μια τιμητική διάκριση απέσπασε η υπηρεσία «ATH Messenger» του ΔΑΑ (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών) στο συνέδριο Digi.travel Europe - Middle East - Africa - Conference & Expo, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στις 22/11/2016.

Ο ΔΑΑ ήταν ένας από τους τρεις οργανισμούς που απέσπασαν τιμητική διάκριση, αφενός για τη θετική επίδραση στον τομέα του τουρισμού και αφετέρου για τη διαρκή έφεση προς την υιοθέτηση τεχνολογικών καινοτομιών (early adopters). O ΔΑΑ στρατηγικά επενδύει στην καινοτομία και την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και για το λόγο αυτό ερευνά, επεκτείνει και δημιουργεί νέες καινοτόμες υπηρεσίες.

Όπως το «ATH Messenger» bot, ήτοι μια υπηρεσία, η οποία εκφράζει το πνεύμα της εποχής που απαιτεί άμεση πληροφόρηση, ευκολία και διάδραση. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας αιχμής, οι χρήστες μπορούν εύκολα και άμεσα να συνομιλούν με το «έξυπνο» bot όλο το 24ωρο, αποκτώντας έγκυρη ενημέρωση για την πτήση που τους ενδιαφέρει, τις ειδικές προσφορές στα καταστήματα και τις υπηρεσίες στάθμευσης / e-parking του αεροδρομίου, τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς κ.α.