Σε μια περίοδο οικονομικών ανακατατάξεων -σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους- ή βαθιάς οικονομικής κρίσης με απρόβλεπτα αποτελέσματα -όπως υποστηρίζουν άλλοι-, με τις άλλοτε κραταιές και υγιείς τράπεζες να κινούνται σε τεντωμένο σκοινί και να προσβλέπουν σε οικονομική ενίσχυση από το κράτος, με τα χρηματιστήρια να καταρρέουν το ένα μετά το άλλο (την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 486,18 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 7.162,9 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο του 1982!) και τις εταιρείες να προχωρούν σε μαζικές απολύσεις και αναστολή της παραγωγής τους, το μόνο σίγουρο είναι ότι καμία επιχείρηση και κανένας οργανισμός δεν θα μείνει ανεπηρέαστος.

Οι επενδύσεις παγώνουν και η πίεση για μείωση του κόστους αναμένεται να είναι εντονότερη από κάθε άλλη φορά.

Και επειδή το «επιχειρείν» και η οικονομία λειτουργεί με βάση την αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων, αυτή η πίεση θα περάσει αναπόφευκτα και στα τμήματα Πληροφορικής? είναι άλλωστε κοινώς αποδεκτό ότι οι πρώτες περικοπές στις οποίες προχωρούν οι εταιρείες στις δύσκολες περιόδους είναι σε ότι αφορά στις δαπάνες και τις επενδύσεις του ΙΤ, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται και οι απαιτήσεις για την απόδοση των υπηρεσιών Πληροφορικής.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, έρχεται με σκοπό να αποτελέσει εργαλείο θεωρητικό και πρακτικό στα χέρια των CIOs, το 1ο IT Service Management Conference, που συνδιοργανώνει το itSMF Hellas και το netweek στις 20 Νοεμβρίου, με τίτλο «From theory to practice». Το συνέδριο απαντά στη σύγχρονη ανάγκη για συνολική και αποτελεσματική διαχείριση των υπηρεσιών Πληροφορικής, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης και λειτουργίας του ΙΤ και την καλύτερη ευθυγράμμιση με το business.

Στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας, παρουσιάζουμε αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν και συζητήθηκαν στο IT Directors Forum ’08 -το μεγάλο συνέδριο του netweek και του κλάδου των ΤΠΕ- σχετικά με το πώς μπορεί το ΙΤ να παράγει καινοτομία. Οσοι χάσατε το συνέδριο, αλλά και όσοι θέλετε να το ξαναθυμηθείτε, ανατρέξτε στη σελίδα 40.  Ο Mark Hall, Founder & General Manager of the CIO Executive Council & CIO, CXO Media, αναλύει τον καινούργιο ρόλο των CIOs -ένα μίγμα τεχνολογίας και business, ο Tom Koulopoulos, Innovation Thought-Leader,  δίνει τον ορισμό της καινοτομίας, αλλά και τα βήματα που οδηγούν σε αυτή και ο Dr William Gribbons, Director Human Factors and Information Design του Πανεπιστημίου Bentley εξηγεί τη σημασία της εμπειρίας του χρήστη στο σχεδιασμό και την αξιοποίηση των εταιρικών εφαρμογών.

Τα δύο μεγάλα θέματα αυτού του τεύχους είναι αφιερωμένα στον κλάδο του λιανεμπορίου. Πιο συγκεκριμένα, στα εναλλακτικά δίκτυα και πώς αυτά μπορούν να συμβάλουν στη βέλτιστη εξυπηρέτηση του πελάτη αλλά και στην αύξηση των πωλήσεων (βλ. σελ. 32). Καθώς επίσης και στις εξειδικευμένες για τον κλάδο του τουρισμού εφαρμογές, κυρίως αυτές του διαδικτύου, που φαίνεται να κερδίζουν «έδαφος», με τις επιχειρήσεις να επενδύουν σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση και τους καταναλωτές να τις χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο.

Καλή ανάγνωση