Συνεχίζουν και οι έξι προσφορές, σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαγωνισμό που αφορά στο έργο με τίτλο «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Εγκατάσταση, Υποστήριξη Λειτουργίας, Συντήρηση και Τεχνική Διαχείριση ενός Ενιαίου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου» για τις εταιρείες του Ομίλου ΟΑΣΑ (ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ), με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)».

Υπενθυμίζεται πως οι εταιρείες που έχουν καταθέσει προσφορές είναι οι: 1) Ακτωρ Παραχωρήσεις – Uni Systems, 2) Intracom IT Services -Intrasoft International – Intracom Telecom – Intrakat, 3) Τερνα Ενεργειακή – LG – CNS και οι εταιρείες 4) Ατεσε, 5) Ericsson Hellas και 6) Intrasystema.

Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης αφορούν στα κριτήρια της ικανότητας των συμμετεχόντων για το έργο του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου ενώ η δεύτερη φάση είναι αυτή που θα κρίνει ουσιαστικά τον ανάδοχο καθώς και οι 6 που πέρασαν θα κληθούν να δώσουν οικονομικές προσφορές για την ανάπτυξη του συστήματος.

Στο κόστος του έργου θα συμμετέχει και ο ΟΑΣΑ με τη χρηματοδότηση μέρους των κατασκευών με ποσόν 35 εκατ. ευρώ, μέσω Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ορίστηκε στα 94 εκατ. ευρώ.