Το επιχειρηματικό λογισμικό είναι απαραίτητο για τις κρίσιμες λειτουργίες των επιχειρήσεων, ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξε μεγάλη ανάπτυξη στον κλάδο, με πολλαπλά οφέλη για την επιχειρηματικότητα. H ανάπτυξη αυτής της αγοράς θα συνεχίζει με την ίδια αμείωτη ένταση, με το cloud να παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο…

Τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς το οικονομικό περιβάλλον έχει αλλάξει, μετατρέποντας την ταχύτητα και την αποδοτικότητα σε αναγκαίους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν. Στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου εντείνονται οι ανάγκες της επικοινωνίας για να επιτευχθούν τα πολυπόθητα αποτελέσματα, πρέπει να διασφαλίζεται η άμεση διαθεσιμότητα. Για αυτόν τον λόγο η προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες, όπως και η υιοθέτηση των τελευταίων τεχνολογικών τάσεων, κρίνεται αναγκαία για να συμβαδίσουμε με τις ανάγκες της εποχής. Τα υπάρχοντα συστήματα επιχειρηματικού λογισμικού είναι «ριζωμένα» στη λειτουργική δομή των επιχειρήσεων. Ωστόσο, οι τεχνολογίες Πληροφορικής και λογισμικού έχουν προχωρήσει τόσο πολύ που κάνουν τα συστήματα αυτά να δείχνουν «απαρχαιωμένα», καθώς πολύ δύσκολα ανταποκρίνονται στα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον και στις αυξανόμενες ανάγκες των στελεχών.

Cloud based λύσεις
Βρισκόμαστε σε μια εποχή που απαιτείται επιχειρηματικό λογισμικό, το οποίο να πετυχαίνει τη μείωση του κόστους κτήσης και την ενισχυμένη αποδοτικότητα, λόγος για τον οποίο οι cloud based λύσεις έρχονται όλο και πιο συχνά στο προσκήνιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Εδώ και χρόνια, ο μέσος χρήστης χρησιμοποιεί καθημερινά με ασφάλεια και αξιοπιστία υπηρεσίες cloud, όπως είναι το Gmail, το LinkedIn, το Facebook και το Twitter. Θεωρώ ότι το ίδιο θα συμβεί και με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες σύντομα θα αξιοποιούν (αν δεν το κάνουν ήδη) τα οφέλη των cloud ERP, CRM & BI για την επιχειρηματική δραστηριότητά τους.

Όπως εκτιμάει, άλλωστε, η Gartner, το 2016 οι παγκόσμιες δαπάνες για τις λύσεις cloud θα αυξηθούν με ένα ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 19,4%, ήτοι εξαπλάσιο από τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς ΙΤ. To cloud προσφέρει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα γρήγορης υλοποίησης εκμετάλλευσης και χρήσης των πιο εξελιγμένων εφαρμογών λογισμικού, οι οποίες είναι ικανές να απαντήσουν στις πιο σύνθετες επιχειρησιακές ανάγκες. Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να εξελιχθούν και να απαντήσουν στις σύγχρονες ανάγκες του επιχειρηματικού γίγνεσθαι.

Γιατί να επιλέξετε cloud επιχειρηματικό λογισμικό

  • Δεν χρειάζεται να κάνετε αρχική μεγάλη επένδυση και το κόστος επιμερίζεται σε ετήσια η μηνιαία βάση
  • Δεν έχετε κόστος σε υπολογιστικές υποδομές και συντήρηση
  • Παύετε να ασχολείστε με τις αναβαθμίσεις, καθώς το λογισμικό είναι πάντα ανανεωμένο
  • Έχετε πρόσβαση πάντα στην τελευταία έκδοση και τα νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες
  • Έχετε διαθεσιμότητα των επιχειρηματικών σας δεδομένων από οποιαδήποτε συσκευή, από οποιοδήποτε μέρος, ανά πάσα στιγμή
  • Τα αυξημένα επίπεδα ασφάλειας που προσφέρουν οι καταξιωμένοι cloud providers αποτελούν σημαντικό κίνητρο για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να μεταφέρουν κρίσιμες υποδομές τους στο «σύννεφο».