Το βασικότερο project που τρέχει αυτή την περίοδο η Διεύθυνση Πληροφορικής του Aegialis Hotet & Spa είναι η συμμόρφωση με τις επιταγές του GDPR, ένα project που συμβάλει στη περαιτέρω θωράκιση και ανανέωση των πληροφοριακών υποδομών του.

«Προτεραιότητα για εμάς είναι η ασφάλεια των πληροφοριακών μας συστημάτων» δηλώνει στο NetFAX o Αλέξανδρος Λεον, CIO του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. «Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόσαμε 2-factor authentication σε όλα τα τερματικά, σταθμούς εργασίας, servers και συστήματα Point-of-Sale της επιχείρησης, αλλά και σε όλες τις εταιρικές εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά, είτε τρέχουν τοπικά είτε στο cloud». Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάπτυξη εφαρμογής για smartphones και tablets που θα προσφέρει στους επισκέπτες του ξενοδοχείου «υπηρεσίες digital concierge, υπηρεσίες δωματίου, παραγγελιοληψία, ψηφιακό check-in/check-out και live επικοινωνία με τη ρεσεψιόν».

Ακόμα, σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα για την τοποθέτηση beacons στην κτιριακή υποδομή, όπου αξιοποιώντας την τεχνολογία ανοικτού κώδικα Eddystone της Google και του iBeacon της Apple, «θα χρησιμοποιηθούν εφαρμογές που θα προωθούν σε επισκέπτες μηνύματα και πληροφορίες, καθιστώντας τη διανομή τους περισσότερο δημιουργική, εύκολη και ευχάριστη, συνεισφέροντας στην αύξηση των πωλήσεων των διαφόρων τμημάτων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος».Ως μια καθαρά πελατοκεντρική επιχείρηση «επενδύουμε σε εμπειρίες που έχουν πραγματική αξία για τον επισκέπτη, υιοθετώντας μια agile προσέγγιση βάσει του feedback των πελατών μας. Επενδύουμε, επίσης, σε scalable διεργασίες και στην online εκπαίδευση των στελεχών και εργαζομένων μας, όπως και σε τεχνολογίες που μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξή μας» καταλήγει ο Α. Λεον.