Είναι σίγουρο ότι στις μέρες μας οι περισσότερες εταιρείες αναζητούν τρόπους μείωσης των εξόδων τους. Πόσο μπορεί το cloud computing να συνεισφέρει στην κίνηση αυτή; Και αυτοί οι λίγοι που τολμούν να ξεκινήσουν μία νέα επιχείρηση πώς αντιμετωπίζουν τη μηχανογραφική τους υποδομή και τι επιλογές έχουν;

Ξεκινάμε αυτό το άρθρο από κάτι που είναι προφανές, αλλά λίγα στελέχη εταιρειών δείχνουν να το συμμερίζονται. Η μείωση εξόδων, η μείωση παγίων ή οποιαδήποτε άλλη μορφή οικονομίας είναι ένα έργο που δεν μπορεί να βασίζεται στη φθηνότερη προσφορά. Η επιτυχία του είναι εφικτή μόνο μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη που θα έχει λάβει υπόψη της και την εξέλιξη της εταιρείας, αλλά και την απόσβεση οποιασδήποτε επένδυσης απαιτηθεί για το ξεκίνημα του έργου.

Επειδή όμως η πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων δεν ακολουθεί παρόμοια μεθοδολογία, ο καλύτερος όρος που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα είναι η λέξη αναδιάρθρωση, παρά οικονομία.

Σαφώς κάθε επιχείρηση έχει να εκθέσει τους δικούς της λόγους που την οδήγησαν να στηρίξει τη μηχανογραφική της υποδομή στις φθηνότερες προσφορές. Με την πάροδο του χρόνου, επειδή δεν υπάρχουν τα σωστά θεμέλια, οι επενδύσεις δεν δέχονται επεκτάσεις, χρειάζονται συνεχή συντήρηση, αδυνατούν να ακολουθήσουν τεχνολογίες εξοικονόμησης πόρων και έτσι οδηγούνται στο αναπόφευκτο: το «γκρέμισμα» και «ξανακτίσιμο» από την αρχή.

Η λάθος προσέγγιση
Για να επισφραγίσω τα παραπάνω θα αναφερθώ σε μία από τις πολλές περιπτώσεις που αντιμετωπίσαμε στην iDesk. Το παράδειγμα αναφέρεται σε νεοσύστατη μικρή εταιρεία που παρέχει ιατρικό εξοπλισμό, με συμβόλαια συντήρησης που καλύπτουν το 70% του τζίρου της, έχει 4 άτομα προσωπικό (3 εκ των οποίων βρίσκονται συνεχώς εκτός γραφείου) και προοπτική να φτάσει τα 15 άτομα και τζίρο πάνω από 2 εκατομμύρια ετησίως.

Κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης, καταλήξαμε ότι το συμφερότερο μοντέλο από οικονομικής και λειτουργικής άποψης ήταν το cloud computing. Συγκριτικά με τις παραδοσιακές μεθόδους μηχανοργάνωσης, το μοντέλο pay as you go θα απέφερε τον 1ο χρόνο συνολικό όφελος 60%, το 2ο χρόνο 40% και από τον 3ο χρόνο και μετά θα παρέμενε σταθερό στο 15%. Αν πάλι η εταιρεία δεν θα είχε αυξητικούς ρυθμούς, το μοντέλο pay as you go θα επέτρεπε τη μείωση των εξόδων βάσει των απαιτήσεων και, ακόμα και στη δυσοίωνη περίπτωση διακοπής της λειτουργίας της, δεν θα είχε κανένα αναπόσβεστο πάγιο.

Χάρη στο cloud computing, παράλληλα με την οικονομία που είναι προφανής, θα απολάμβανε collaboration των χρηστών από οποιοδήποτε σημείο ανά τον κόσμο, ασφάλεια δεδομένων μέσω datacenter backup και μηδενικό downtime συστημάτων λόγω του datacenter disaster recovery.

Η ελληνική πραγματικότητα έφερε την εν λόγω εταιρεία να θεωρήσει την παραδοσιακή λύση φθηνότερη του cloud computing. Πώς έγινε, λοιπόν, να καταρριφθούν μελέτες και παγκόσμιες στατιστικές; O server που αποκτήθηκε είναι ένα δυνατό PC, αρκετό για 5 άτομα χωρίς να υποστηρίζει virtualization. Το λειτουργικό του είναι Windows SBS και θα συντηρείται από τεχνικό της εταιρείας, αδιάφορο αν θα τον αποσπά από την κανονική του εργασία. Τα mail έγιναν hosted από κάποιο «φίλο», οι Η/Υ εξοπλίστηκαν με παράνομα license, το backup όποτε γίνεται λαμβάνεται σε εξωτερικό USB σκληρό δίσκο, η τιμολόγηση γίνεται χειρόγραφα, το βάρος του ελέγχου και προγραμματισμού των συμβολαίων αφέθηκε στο Microsoft Excel.

Και τέλος δεν κρίθηκε απαραίτητη η ασφάλεια ως προς το downtime χρηστών, λόγω διακοπής ρεύματος, τηλέφωνου ή Internet. Η επιχείρηση, λοιπόν, επέλεξε τη λύση αυτή λόγω του ότι ήταν οικονομικότερη του cloud computing. Φυσικό επακόλουθο, αφού δεν αγοράστηκε κανένα license, αφού δεν υπάρχει ERP, ούτε καν εφαρμογή backup.

Και στην ερώτησή μας τι θα γίνει αν υπάρξει έλεγχος νομιμότητας, τι θα γίνει αν ο τεχνικός που θα τα συντηρεί πρέπει να καλύψει και μία βλάβη πελάτη, τι θα γίνει αν καταστραφεί ο server, τι θα γίνει αν ο «φίλος» κλείσει την εταιρεία του, πήραμε την απάντηση ότι τα παραπάνω απλά δεν θα συμβούν. Το δυστυχές του παραδείγματος, όμως, δεν είναι η τελική επιλογή της επιχείρησης. Είναι ότι στις αποφάσεις της αυτές στηρίχθηκε σε άλλη εταιρεία Πληροφορικής, η οποία αποδέχθηκε όλα τα παραπάνω στο βωμό της πώλησης λίγων ευρώ.

Αφού τόσο κόστισε τελικά! Εδώ θα κλείσουμε το άρθρο, πιστεύοντας ότι αφήνουμε τους περισσότερους από εσάς προβληματισμένους, όπως και εμάς, για την πορεία της ελληνικής αγοράς, παραμένοντας πιστοί όχι μόνο στο cloud computing αλλά και στις ολοκληρωμένες λύσεις.