Σημαντικές ευκαιρίες για τους developers προκύπτουν από την ανάπτυξη εφαρμογών για τα Windows Phone, με το Windows Phone Store να αυξάνει τη δυναμική του, συμπληρώνοντας τις 145.000 εφαρμογές που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων και αναγκών. Σημαντική είναι και η συμβολή των Ελλήνων developers, οι οποίοι έχουν αναπτύξει περισσότερες από 1.000 εφαρμογές για την πλατφόρμα Windows Phone 8.

Η ποιότητα των εφαρμογών αυτών επιβεβαιώνεται από τον υψηλό μέσο όρο βαθμολόγησης των χρηστών, που ανέρχεται στα 4 με άριστα το 5, τις περισσότερες από 30.000 αξιολογήσεις που έχουν συγκεντρώσει οι ελληνικές εφαρμογές μέχρι σήμερα, καθώς και από το γεγονός ότι πολλές εξ αυτών έχουν παρουσιαστεί ως κορυφαίες στην κατηγορία τους από το Windows Phone Store σε περισσότερες από 140 χώρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συμμετοχής στην πλατφόρμα Windows Phone Store αποτελεί το ελληνικό start up Tainicom που ανέπτυξε το The Juggler, το πρώτο Pinball Simulator στην πλατφόρμα Windows Phone, και στη συνέχεια το Dr. Pickaxe, κερδίζοντας πολλές θετικές αξιολογήσεις από τους χρήστες και έχοντας πάνω από 90.000 downloads.
Μεγάλη επιτυχία γνωρίζει και η Anlock, αποτελώντας  μία από τις πρώτες εταιρίες startups που ανέπτυξαν εκπαιδευτικές εφαρμογές για Windows Phone σε 6 γλώσσες, κερδίζοντας μάλιστα σημαντική αναγνώριση, με τις εφαρμογές της να προβάλλονται ως κορυφαίες στην κατηγορία τους στα Windows Phone Stores 100 και πλέον χωρών.