11,2 εκατ. ευρώ είναι το τίμημα της συναλλαγής της εξαγοράς (management buy-out) του 51% της Globo Technologies από επτά στελέχη της εταιρείας που λειτουργούν ανεξάρτητα από το ΔΣ της Globo Plc.

Αυτά θα εισπραχθούν από την Globo Plc σε 4 ετήσιες δόσεις με το 1 εκατ. ευρώ να εισπράττεται με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, 0,5 εκατ. το 2013, 1,5 εκατ. το 2014, 3 εκατ. το 2015 και 5,2 εκατ. το 2016. Κάθε δόση αντιστοιχεί και σε εισφορά αντίστοιχων μετοχών. Τα κεφάλαια που θα αποσχιστούν περιλαμβάνουν πάγια, πνευματικά δικαιώματα e-business software, μετρητά και αναμενόμενα έσοδα από πελάτες και πιστωτές που προέρχονται από τις παραδοσιακές δραστηριότητες e-business software και από έργα στην Ελλάδα.

Η Globo Technologies έχει καθαρό δανεισμό 0,4 εκατ. ευρώ βάσει της 30ης Σεπτεμβρίου 2012. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο Όμιλος Globo θα διατηρήσει το 49% στην Globo Technologies, η οποία λογιστικά θα εμφανίζεται ως επένδυση. Πνευματικά δικαιώματα, ευρεσιτεχνίες και trademarks που αφορούν σε δραστηριότητες Μobile, SaaS και Τηλεπικοινωνιών παραμένουν εξ ολοκλήρου στην ιδιοκτησία του Ομίλου. Η συναλλαγή αυτή θα συνεισφέρει σημαντικά στη μείωση του δανεισμού αλλά και του μέσου όρου των Ημερών Είσπραξης (Days Sales Outstanding) για τον Όμιλο Globo Plc και θα συμβάλει στην ενίσχυση της απόδοσης του Ομίλου σε ό,τι αφορά τη χρηματική ροή και την καθαρή του θέση.

Θα βοηθήσει επίσης την επιτάχυνση της διεθνούς επέκτασης των δραστηριοτήτων του Ομίλου στην αγορά εφαρμογών κινητής και σε άλλες επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων και εξαγορών τεχνολογικών εταιρειών. Την ημέρα της ανακοίνωσης της διάσπασης των διεθνών και ελληνικών δραστηριοτήτων, η τιμή της μετοχής της Globo Plc στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου αυξήθηκε κατά 6,37% κλείνοντας στις 24,20 πέννες.

Σχολιάζοντας το νέο αναβαθμισμένο ρόλο της Globo Technologies, o Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, ανέφερε: «Μετά από 15 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, ανοίγουμε μια νέα σελίδα για τις δραστηριότητές μας εντός Ελλάδος, με κύριο εφόδιο τη 15ετή ιστορία μας που ενισχύεται από τις καινοτομικές λύσεις και τη δυναμική του προσωπικού μας. Η Globo Technologies, θα αποτελέσει τον αναπτυξιακό βραχίονα του Ομίλου στην εγχώρια αγορά. Είμαστε υπερήφανοι για το ανθρώπινο κεφάλαιο της εταιρeίας μας, το οποίο θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και ενδυναμώνουμε υπηρετώντας τις ίδιες αξίες που μας βοήθησαν να γίνουμε μια Ελληνική – Διεθνής Επιχείρηση Τεχνολογίας».