Στην ίδρυση της πρώτης της θυγατρικής, στην περιοχή των Βαλκανίων, αναμένεται να προχωρήσει το προσεχές διάστημα η εταιρεία τεχνολογίας MAS με στόχο την διεύρυνση του διεθνούς της δικτύου. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ενίσχυση της παρουσίας της σε δυτική και κεντρική Ασία η ΜAS, που προσφέρει λύσεις αυτοματισμού, ελέγχου και εποπτείας και αναπτύσσει λογισμικό για τον τομέα της ενέργειας, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, της βαριάς βιομηχανίας και της ναυτιλίας, ενέταξε δύο νέες αντιπροσώπους στο δυναμικό της. Πρόκειται για τις εταιρίες Dynatec στο Ουζμπεκιστάν και Omega στο Αζερμπαϊτζάν. Οι δύο εταιρείες θα προωθούν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις λύσεις της MAS στις παραπάνω χώρες.

«Οι νέες αυτές συνεργασίες έχουν στόχο να μας εισάγουν στις τοπικές αγορές που είναι κατά παράδοση δυνατές στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και στη συνέχεια θα μπούμε και στον τομέα της ενέργειας. Θα ξεκινήσουμε με τα πιο παραδοσιακά κομμάτια της εταιρείας, που έχουν να κάνουν με την προμήθεια εξοπλισμού για τον έλεγχο της ενέργειας και της ισχύος, και στην πορεία θα διευρύνουμε το αντικείμενο μας με νέες υπηρεσίες και στο κομμάτι software, που παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη τελευταία χρόνια», σημειώνει στο NetFAX ο Ευάγγελος Μακρινός, Strategy & Commercial Manager της MAS. Όπως επισημαίνει ο ίδιος «το πλάνο μας είναι να βρούμε και άλλους τέτοιους συνεργάτες, ενώ θα εγκαινιάσουμε μία νέα θυγατρική στην περιοχή των Βαλκανίων, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας μας σε περιοχές που θεωρούμε ότι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα επόμενα χρόνια, για το σύνολο των δραστηριοτήτων μας».

Προσεχώς νέος επιχειρηματικός πυλώνας

Η MAS με έδρα την Αθήνα δραστηριοποιείται σε 26 χώρες (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) στην Ανατολική Ευρώπη και την Ασία. Ξεκίνησε από το χώρο της ναυτιλίας με συστήματα αυτοματισμού και ελέγχου, ενέργειας και ισχύος. Στην πορεία άρχισε να επεκτείνει το αντικείμενό της, με την είσοδό της στον τομέα της ενέργειας, υπογράφοντας πολυετή σύμβαση συνεργασίας με τον αμερικάνικο οίκο τεχνολογικών προϊόντων Woodward.

Να σημειωθεί ότι η δραστηριότητα τις εταιρείας περιλαμβάνει τρεις πυλώνες: τον εμπορικό, που σχετίζεται με την μεταπώληση και υποστήριξη των συστημάτων ελέγχου, τα projects που έχουν την ευθύνη της ενσωμάτωσης των λύσεων αυτοματισμού, και αυτόν που αφορά στην ανάπτυξη του λογισμικού. «Το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί ένας νέος επιχειρηματικός πυλώνας, ο οποίος σχετίζεται με την τελική διάθεση λογισμικού από word class leaders σε λογισμικό SCADA ενώ θα προχωρήσουμε σε νέες συνεργασίες για συστήματα hardware ΙΤ για computing και τηλεπικοινωνίες», καταλήγει ο κ. Μακρινός.