14 ελληνικές επιχειρήσεις πέρασαν στον τελικό των Eυρωπαϊκών Επιχειρηματικών Βραβείων 2012, όπως ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, σε εκδήλωση στην κατοικία του Βρετανού Πρέσβη, Dr David Landsman.

Οι εταιρείες αυτές είναι οι: Beetroot, Cosmote, Diamantis Masoutis, FAGE Dairy Industry, GAEA Products, GainJet Aviation, Globo, Hygeia Hospital, ICAP Group, Lamda Hellix Data Centers, MEGA Disposables, Mytilineos Holdings, Pharmathen, Printec Group. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, οι ελληνικές υποψηφιότητες έχουν προταθεί ως επί το πλείστον από την RSM Greece. Ως χορηγός των European Business Awards, η RSM Greece κάθε χρόνο έχει ενεργή συμμετοχή στα βραβεία και μέσω έρευνας εντοπίζει και επιλέγει τις υποψήφιες εταιρείες και στη συνέχεια τις καθοδηγεί σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού.

Οι 14 αυτές επιχειρήσεις θα αξιολογηθούν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού από ένα τρίτο πάνελ κριτών, οι οποίοι θα απονείμουν τον τίτλο «Ruban D’Honneur» στις 110 κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης (τις δέκα καλύτερες δηλαδή της κάθε κατηγορίας των βραβείων), τον Ιανουάριο του 2013. Για πρώτη φορά  φέτος το κοινό είχε τη δυνατότητα να συμμετέχει ψηφίζοντας το βίντεο της υποψήφιας επιχείρησης της επιλογής του, το οποίο είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο των European Business Awards.