Αγαπητοί φίλοι, Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να εργάζομαι στην BOUSSIAS τα τελευταία 14,5 χρόνια, περνώντας από διάφορες θέσεις και ευθύνες, που ενείχαν πάντα δημιουργικό ρόλο. Αν και έχασα την πρώτη φάση δημιουργίας του περιοδικού, αισθάνομαι τυχερός που συνέβαλα στην πορεία του από το τεύχος Νο 9 και μετά (τότε η συχνότητά του ήταν εβδομαδιαία). Η συνεργασία μου με την BOUSSIAS ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2001 κυρίως ως συντάκτης του ημερήσιου newsletter NetFax και αρθρογράφος ενός αφιερώματος στο netweek.

Από την πρώτη στιγμή, ο Μιχάλης Μπούσιας αλλά και πολλά στελέχη στην BOUSSIAS μου έδωσαν την ευκαιρία να μάθω, να δημιουργήσω, να τολμήσω, να καινοτομήσω, να ασχοληθώ με διαφορετικά projects (που δίνουν συνεχώς νέα πνοή στη δουλειά μου), να γνωρίσω ενδιαφέροντες ανθρώπους και πάνω απ’ όλα να συνεργαστώ με συναδέλφους με τους οποίους διαβήκαμε μαζί όλες τις όμορφες και δύσκολες στιγμές.

Η πορεία ήταν πάντα με το βλέμμα προς «την κορυφή του βουνού» (που μόλις ανεβαίνεις, ανακαλύπτεις ότι έχει κι άλλη μια πιο μεγάλη κορυφή από πίσω) με έντονες αναζητήσεις, προκλήσεις, δυσκολίες και φυσικά πολλές ευχάριστες στιγμές. Είμαι επίσης ενθουσιασμένος γιατί μέσα σε αυτά τα χρόνια, συνεργάστηκα με διάφορες ομάδες ανθρώπων οι οποίοι (μηδενός εξαιρουμένου) είχαν (και έχουν) ενέργεια, διάθεση, φιλότιμο και είναι πάντα έτοιμοι να διαβούν το last mile (…για την κορυφή που λέγαμε).

Η αναδρομή στις εξελίξεις της Πληροφορικής και της τεχνολογίας, η ανασκόπηση στα συνέδρια και εν γένει την ιστορία του netweek, αλλά και η οπτική γωνία των διακεκριμένων στελεχών που αρθρογραφούν στην επετειακή μας έκδοση έδωσε την ευκαιρία σε εμένα και στην ομάδα του netweek να προσδιορίσουμε εκ νέου, και με ανανεωμένο ζήλο τον business προσανατολισμό του περιοδικού –ένα concept που με τόση συνέπεια υπηρετήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, πολύ πριν το digitization of business γίνει… της μόδας.

Σας ευχαριστώ που μας δίνετε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη για δημιουργία και τα επόμενα χρόνια. Και καθώς η δουλειά μας είναι εξωστρεφής και έχουμε άμεσο feedback σε κάθε τι που κάνουμε, ελπίζω ότι η συνεισφορά μας στην καταγραφή και ανάλυση των ζητημάτων που σας απασχολούν, θα έχει εξίσου δυναμική και ενθουσιώδη ανταπόκριση.