Τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς servers αυξήθηκαν κατά 16% το γ’ τρίμηνο 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με την Gartner.

Επιπλέον, οι συνολικές παραγγελίες servers αυξήθηκαν κατά 5,1% σε σχέση με το γ’ τρίμηνο 2016. «Η κατασκευή υποδομών για την υποστήριξη υλοποιήσεων cloud και hybrid cloud αποτέλεσε το κύριο μοχλό ανάπτυξης στην αγορά server αυτή την περίοδο» σημειώνει ο Jeffrey Hewitt, Research Vice President της Gartner.Βάσει εσόδων, η HPE (Hewlett Packard Enterprise) εξακολουθεί να διατηρεί τα ηνία της αγοράς (21,3% μερίδιο και 3,1 δισ. δολάρια), παρά μια μικρή υποχώρηση της τάξης του 3,2%. Η Dell EMC πλασάρεται στη 2η θέση, καταγράφοντας 37,9% ανάπτυξη και αποσπώντας το 20,8% της αγοράς.

H Inspur Electronics σημείωσε την υψηλότερη ανάπτυξη (116,6%) το εξεταζόμενο τρίμηνο, ενισχυόμενη από τις πωλήσεις της στους Κινέζους παρόχους cloud, όπως και από τις ενέργειες επέκτασής της στη διεθνή αγορά. Βάσει αριθμού παραγγελιών, η Dell EMC φιγουράρει στην πρώτη θέση, με 17,8% μερίδιο αγοράς. Στη 2η θέση ακολουθεί η HPE με 16,4%, ενώ η Inspur Electronics ήταν ο μόνος προμηθευτής ανάμεσα στους 5 κορυφαίους που σημείωσε θετική ανάπτυξη το γ’ τρίμηνο.