Μια νέα χρηματοδότηση ύψους 17 εκατ. δολαρίων ολοκλήρωσε πρόσφατα η Netdata, η οποία έχει αναπτύξει το ομώνυμο λογισμικό παρακολούθησης της απόδοσης πληροφοριακών συστημάτων.

Η νέα επένδυση προέρχεται από την αμερικανική Bain Capital Ventures και τη Marathon Venture Capital και έρχεται να συμπληρώσει μια χρηματοδότηση της τάξης των 3,7 εκατ. δολαρίων που υλοποιήθηκε πριν από μερικούς μήνες, με τη συμμετοχή των δύο προαναφερόμενων επενδυτικών funds.

Η Netdata ιδρύθηκε πριν από  τρία χρόνια από τον Κώστα Τσαούση, πρώην COO σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες (όπως η HOL και η Viva), ο οποίος είχε αναπτύξει ένα Open Source εργαλείο για την παρακολούθηση των πληροφοριακών συστημάτων στην εταιρεία που εργάζονταν, αναζητώντας μια λύση αποτελεσματικότερη και λειτουργικότερη έναντι άλλων εμπορικών και ακριβών εργαλείων.

Η λύση του βρήκε γρήγορα παγκόσμια απήχηση, καθώς έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα εργαλεία ανοικτού κώδικα στο Github. Σήμερα, η λύση της Netdata χρησιμοποιείται από τουλάχιστον 1,5 εκατ. στελέχη του ΙΤ και από οργανισμούς, όπως οι Amazon, Cisco, Google, Μicrosoft, Facebook κ.α.