Περισσότερο από τα δύο τρίτα (67%) των Ευρωπαίων που κατοικούν σε πόλεις πιστεύουν ότι η χρήση εφαρμογών όπως της Uber μπορεί να είναι μία έξυπνη εναλλακτική στην ιδιοκτησία αυτοκινήτου.

Αυτό προκύπτει από τη νέα έρευνα της ORB. Στην έρευνα, την οποία ανέθεσε η Uber και συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι 18-54 ετών από δέκα διαφορετικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες βρέθηκε ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων σε αυτές τις πόλεις αναζητά περισσότερο τις εφαρμογές, παρά τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Ειδικότερα, περισσότεροι από ένας στους τέσσερις κατοίκους (26%) έχουν κάνει χρήση εφαρμογής για να καλέσουν ένα αυτοκίνητο εντός του προηγούμενου έτους.

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν επίσης ότι όσοι έχουν χρησιμοποιήσει εφαρμογές όπως αυτή της Uber είναι δύο φορές πιθανότερο να έχουν χρησιμοποιήσει εφαρμογές για ενοικίαση ή διαμοιρασμό αυτοκινήτου τον τελευταίο χρόνο, σε σχέση με το γενικό πληθυσμό. Επιπλέον, 42% των ιδιοκτητών αυτοκινήτων κατέχουν περισσότερα από ένα αυτοκίνητα στην οικογένειά τους.