Η cosmoONE γνωστοποίησε ότι διενήργησε την 2.000η δημοπρασία από το έτος έναρξης λειτουργίας της το 2001. «Έχοντας ολοκληρώσει την επιτυχή διεξαγωγή 2.000 ηλεκτρονικών δημοπρασιών, θα επιθυμούσαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις εταιρείες που μας εμπιστεύθηκαν σαν συνεργάτες τους, στον τομέα μείωσης και εξορθολογισμού του κόστους των προμηθειών τους», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Θανάσης Πετμεζάς.

Συνεχίζοντας, ο Θ. Πετμεζάς τόνισε ότι «με την συμπλήρωση δέκα ετών από την λειτουργία της υπηρεσίας Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών η εταιρεία έχει να επιδείξει ισχυρό πελατολόγιο εντός και εκτός Ελλάδας καθώς και σημαντικές «πρωτιές».

Ενδεικτικές τέτοιες περιπτώσεις είναι o πρώτος ηλεκτρονικός Πλειστηριασμός για Δημόσιο Φορέα (Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών), οι πρώτες δημοπρασίες για εργολαβίες και κτηριακά έργα για τον ΟΤΕ, οι δημοπρασίες φωτοβολταϊκών πάνελ με προμηθευτές από 6 διαφορετικά κράτη για την ΝΕΔΑ Α.Ε., οι εκποιήσεις παλαιών μοντέλων κινητών τηλεφώνων της Cosmote, οι δημοπρασίες με 19 διαφορετικές παραμέτρους της Romtelecom για Facilities Management Outsourcing, όπως και οι μαζικές πλειοδοτικές δημοπρασίες 6.500 αυτοκινήτων για την Πειραιώς Best Leasing, που αποτελούν σημεία αναφοράς για την χρήση και την πορεία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στη χώρα μας.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων της cosmoΟΝΕ, Σταμάτης Ντάκος, επεσήμανε  την σημαντικότατη αύξηση που παρουσίασε ο αριθμός των ηλεκτρονικών δημοπρασιών που διεξήχθησαν το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους (30% σε σχέση με το 2009) καθώς και το γεγονός ότι ο μέσος όρος οφέλους από τον προϋπολογισμό παραμένει διαχρονικά άνω του 20% (21,15%), ενώ η συνολική αξία προϊόντων και υπηρεσιών που έχουν δημοπρατηθεί  προσεγγίζει τα 530 εκατ. ευρώ.