Αυξημένες υποψηφιότητες εταιρειών από όλους σχεδόν τους κλάδους, παρουσίασε φέτος ο θεσμός των βραβείων Business IT Excellence (BITE) Awards 2013 (www.businessitawards.gr) σε ποσοστό 20% περίπου σε σχέση με την περυσινή διοργάνωση.

Ενδεικτικό μάλιστα του ενδιαφέροντος και της αναγνώρισης του θεσμού είναι ότι φέτος κατέθεσαν υποψηφιότητα περισσότερες μοναδικές εταιρείες ή οργανισμοί κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Υπήρξε επίσης ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 60% που αφορούσε σε εταιρείες οι οποίες δεν είχαν καταθέσει υποψηφιότητα πέρυσι, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το αυξημένο ενδιαφέρον και τη διάχυση του θεσμού των βραβείων BITE στην αγορά.

Και οι τρεις Πυλώνες (Α: business end-users, Β: εταιρείες ΤΠΕ, Γ: Οργανισμοί Δημοσίου) παρουσίασαν αύξηση, με τον Πυλώνα Β – όπου διακρίνονται οι εταιρείες Πληροφορικής για τις στρατηγικές δράσεις και πρωτοβουλίες που υλοποιούν – να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη (κατά 25% περίπου). Η βραδιά της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2013, όπου θα απονεμηθούν τα βραβεία στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, αναμένεται πλέον με αγωνία και ενδιαφέρον.

Ο θεσμός των βραβείων ΒΙΤΕ, που διοργανώνονται από το περιοδικό netweek και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για 2η χρονιά, διακρίνονται για την εμπεριστατωμένη αξιολόγηση των βέλτιστων πρακτικών από αναγνωρισμένα στελέχη της αγοράς, που εκπροσωπούν όλους τους συνδέσμους και ινστιτούτα που σχετίζονται με την Πληροφορική στη χώρα μας.