Με εντατικούς ρυθμούς θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά η επέκταση της Cyta στην ελληνική αγορά, όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος και Ανώτερος Διευθυντής της Cyta Κύπρου Μιχάλης Ε. Αχιλλέως.

Από το Νοέμβριο, η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη δραστηριότητά της και στη Θεσσαλονίκη, όπου εξυπηρετεί 12 δήμους, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο το τέλος της ερχόμενης χρονιάς θα βρει την εταιρεία με περισσότερους από 100.000 πελάτες σε σχέση με τους 50.000 πελάτες που θα έχει στο τέλος του 2009.

Η Cyta Κύπρου έχει πλέον λάβει και την έγκριση του Κυπριακού κράτους να επενδύσει στην Ελλάδα 80 εκατ. ευρώ επιπλέον, τα οποία αναμένονται να καλύψουν τις ανάγκες της Cyta Hellas μέχρι και το 2011, όταν πλέον η εταιρεία θα έχει φτάσει σε λειτουργική κερδοφορία. Για την επένδυση αυτή η Cyta θα διαθέσει 30 εκατ. ευρώ από ίδια κεφάλαια, ενώ 50 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τραπεζικό δανεισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η Cyta Hellas έχει επενδύσει ήδη 65 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά, καλύπτοντας τους νομούς Φλωρίνης, Πέλλας, Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Ημαθίας, Ηρακλείου, Λασιθίου, τα νησιά του Αργοσαρωνικού Αίγινα, Πόρος, Αγκίστρι και τους δήμους  Σαλαμίνας και Αμπελακίων. Η Cyta Hellas απασχολεί ήδη στην Ελλάδα 272 άτομα, εκ των οποίων περισσότερα από 140 ασχολούνται με τον τομέα εξυπηρέτησης πελατών.

Με αφορμή την επέκταση των δραστηριοτήτων της Cyta Hellas στη Θεσσαλονίκη, ο Στάθης Κιττής, Πρόεδρος της Cyta, δήλωσε ότι “Οι βάσεις της μητρικής και η απόλυτη στήριξή της τόσο σε τεχνογνωσία όσο και σε οικονομικούς πόρους υπήρξε το εφαλτήριο για να κτιστεί αυτό για το οποίο σήμερα, ένα μόλις χρόνο μετά, νιώθουμε όλοι υπερήφανοι.

Σε μια αγορά εξαιρετικά ανταγωνιστική την οποία χαρακτηρίζει η έντονη τάση συγχωνεύσεων και εξαγορών στο χώρο αποδείξαμε ότι μία εταιρεία μπορεί, όταν γνωρίζει πως, να σταθεί μόνη της δίπλα στους υπόλοιπους παρόχους”.