Τα 20 χρόνια λειτουργίας της στην ελληνική αγορά γιόρτασε η Oracle με ημερίδα που πραγματοποίησε στις 9 Απριλίου, στο Hilton, με τίτλο "Winning together".

Η ημερίδα που συγκέντρωσε πλήθος στελεχών από τον επιχειρηματικό κόσμο του ιδιωτικού αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα -“η προσέλευση σήμερα είναι πέραν των προσδοκιών μας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Oracle Ελλάς, Βασίλης Δημόπουλος- στόχο είχε την παρουσίαση της στρατηγικής της Oracle αλλά και την ενημέρωση των πελατών και συνεργατών της εταιρείας για τις τάσεις και τις εξελίξεις στον κλάδο της Πληροφορικής.

Η πορεία της Oracle στην ελληνική αγορά κρίνεται άκρως ικανοποιητική, καθώς η εταιρεία έχει να επιδείξει μία διευρυμένη βάση πελατών και συνεργατών, που επιλέγουν και εμπιστεύονται τις λύσεις της όλα αυτά τα χρόνια. Ταυτόχρονα, η Oracle εστιάζει τη στρατηγική της στην παροχή ενός ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου λύσεων με γνώμονα πάντα τις ανάγκες των πελατών της.

“Με την κρίση να σκιάζει την ατμόσφαιρα του επιχειρείν, η μείωση των δαπανών σε ΙΤ δεν είναι η απάντηση στην απαίτηση για μείωση του κόστους”, επεσήμανε ο Β. Δημόπουλος στην παρουσίασή του, άποψη που ήρθαν να υποστηρίξουν και οι επόμενοι ομιλητές – τόσο ο Andrew Sutherland, Senior VP Middleware Business, Oracle EMEA και ο Hanspeter Kipfer, VP Applications, Oracle EE&CIS, όσο και ο Κ. Κάππος, Γενικός Διευθυντής Τεχνολογιών Πληροφορικής του ΟΤΕ.

Ο Δ. Αναγνωστόπουλος, ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων του υπ. Οικονομίας και Οικονομικών, χαρακτήρισε την Πληροφορική ως την επιστήμη της πράξης και του αποτελέσματος, ενώ υποστήριξε ότι η τρέχουσα οικονομική συγκυρία αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για έναν ειλικρινή απολογισμό των πεπραγμένων και ένα καινούργιο ξεκίνημα της χώρας όσον αφορά στην τεχνολογία και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω αυτής.