Το 70% των ελληνικών επιχειρήσεων επιλέγουν να αναβαθμίζουν στις νέες εκδόσεις του MS Dynamics NAV, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2001 ως Navision.

Σύμφωνα με τον Πάνο Γκίκα, διευθυντή του τμήματος Business Solutions της Microsoft Hellas, τα τελευταία χρόνια το MS Dynamics NAV “τρέχει” με περισσότερες από 100 εγκαταστάσεις το χρόνο, ωθούμενο κυρίως από τους συνεργάτες της εταιρείας.

Οι δύο νέες εκδόσεις των προϊόντων της Microsoft προσφέρουν περισσότερες λειτουργίες, καλύτερη ενοποίηση με άλλες εφαρμογές του MS Office και συμπύκνωση της πληροφορίας, ώστε να είναι εύκολα και άμεσα προσβάσιμη από το χρήστη. Και οι δύο εφαρμογές είναι εφικτό να λειτουργήσουν πάνω στο μοντέλο SaaS και ήδη το MS Dynamics CRM προσφέρεται ως υπηρεσία από τις εταιρείες Metadata και Xelixis, ενώ σύμφωνα με τον Π. Γκίκα, υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες εταιρείες και για το MS Dynamics NAV, οπότε είναι πιθανό σύντομα να ανακοινωθεί κάποια συνεργασία.

Σε ένα σύνολο 3000 ελληνικών επιχειρήσεων που είναι δυνητικοί πελάτες του MS Dynamics NAV 5.0, η Microsoft έχει μερίδιο αγοράς περίπου 14% και στόχος των αναβαθμισμένων εκδόσεων είναι να το αυξήσουν, χωρίς ωστόσο η εταιρεία να  γνωστοποιεί συγκεκριμένους στόχους.

Προς το τέλος του 2009, η Microsoft πρόκειται να παρουσιάσει την επόμενη ελληνική έκδοση του MS Dynamics NAV, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία αποτελεί ένα τεχνολογικό άλμα. Επειδή ακριβώς πρόκειται για άλμα, με αρκετές αλλαγές και στον τομέα του περιβάλλοντος επικοινωνίας με το χρήστη (client), η Microsoft θα διαθέσει την επόμενη έκδοση με δυνατότητα επιλογής του client που χρησιμοποιεί το MS Dynamics NAV 5.0