H ομάδα Rest in PC’s του Pierce κατέκτησε την 4η θέση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ταϊλάνδη στην κατηγορία Open Λυκείου.

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, μέλη του Ομίλου Ρομποτικής του Pierce, Μιχαήλ – Άγγελος Γκουβέλης, Γεώργιος Σαζακλής και Κυριάκος Στρατάκος εκπροσώπησαν τη χώρα μας και το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ταϊλάνδη όπου κατέκτησαν την 4η θέση, έχοντας ήδη κατακτήσει την 1η θέση στον τελικό του Ελληνικού Διαγωνισμού της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018.

Η ομάδα του Pierce κέρδισε τη διάκριση παρουσιάζοντας μία καινοτόμα μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας, ακολουθώντας τις ανάγκες τις εποχής για τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας και τη ανακάλυψη έξυπνων μεθόδων καλλιέργειας. Η World Robot Olympiad WRO™ 2018 διεξήχθη από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018, στο Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης και αποτελεί μείζον παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία, την καινοτομία και την εκπαίδευση. Παιδιά και νέοι από 60 χώρες του κόσμου έδωσαν ραντεβού για να συναγωνιστούν, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους στην επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την καλλιέργεια τροφίμων, τη διατροφή και τη σίτιση.