Σε 1.246.000 ανήλθε ο αριθμός των ευρυζωνικών γραμμών στα τέλη Ιουνίου 2008 σημειώνοντας αύξηση κατά 23% σε σχέση με το τέλος του 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της πρώτης συμμετοχής της ΕΕΤΤ στη ΔΕΘ.

Οι τοπικοί βρόχοι των εναλλακτικών παρόχων ανήλθαν σε 524.000 στα τέλη Αυγούστου 2008, σημειώνοντας αύξηση 91% σε σχέση με το τέλος του 2007, γεγονός που καταδεικνύει ότι η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας μέσω βρόχων των εναλλακτικών παρόχων έχει ξεπεράσει αυτήν μέσω γραμμών ADSL του ΟΤΕ. Επιπλέον, στα τέλη Ιουνίου 2008 παρέχεται φυσική συνεγκατάσταση των παρόχων σε 152 Αστικά Κέντρα του ΟΤΕ, έναντι 119 στα τέλη 2007.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Αλεξανδρίδης έδωσε έμφαση στις ρυθμιστικές ενέργειες και παρεμβάσεις της ΕΕΤΤ, με τις οποίες υποχρέωσε τον ΟΤΕ να υλοποιήσει την φυσική συνεγκατάσταση και την αδεσμοποίητη πρόσβαση του τοπικού βρόχου στους παρόχους και τον δέσμευσε σε αυστηρό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των φυσικών συνεγκαταστάσεων. Υποστήριξε ότι οι ενέργειες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την εκρηκτική ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας μέσω Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο από τους εναλλακτικούς παρόχους.