Με 600.000 ευρώ από το Openfund χρηματοδοτήθηκε η Workable (http://workablehr.com), μια δυναμικά ανερχόμενη εταιρεία τεχνολογίας, που δραστηριοποιείται στο χώρο του ανθρώπινου δυναμικό.

Το online σύστημα διαχείρισης προσλήψεων της Workable το χρησιμοποιούν, ήδη, πολλές επιχειρήσεις σε επτά χώρες. Η λύση της Workable επιτρέπει στους εργοδότες να βρουν και να αξιολογήσουν εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά τους υποψηφίους. Γι΄αυτό τον σκοπό η Workable εκμεταλλεύεται, μεταξύ άλλων, τον πλούτο πληροφορίας σχετικά με την επαγγελματική εμπειρία των υποψηφίων που υπάρχει ήδη online σε κοινωνικά δίκτυα, όπως είναι το LinkedIn.

“Η διαδικασία της πρόσληψης δεν πρέπει να βασίζεται στην τυχαία δομή ενός βιογραφικού”, δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Workable, Νίκος Μωραϊτάκης. “Σήμερα, ο εργοδότης μπορεί να συλλέξει και να επεξεργαστεί τις πληροφορίες για κάθε υποψήφιο με δομημένο τρόπο, ώστε να λάβει τις επιθυμητές αποφάσεις σε ελάχιστο χρόνο”.

“Η Workable παρέχει ένα μοναδικής αποτελεσματικότητας εργαλείο για την άμεση επιλογή των υποψηφίων που πραγματικά ενδιαφέρουν έναν εργοδότη. Περισσότερες από 40 εκατομμύρια προσλήψεις συμβαίνουν ετησίως στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ευελπιστούμε αρκετές να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα και φιλοδοξούμε πολλές από αυτές να υλοποιηθούν μέσω της Workable” σχολίασε ο Γιώργος Τζιραλής, εταίρος του Openfund.

H Workable εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού για τη διαχείριση των προσλήψεων και ιδρύθηκε το 2012, από τους Νίκο Μωραϊτάκη και Σπύρο Μαγιάτη, πρώην στελέχη της Upstream.