Τα 75 χρόνια διαρκούς παρουσίας στο παγκόσμιο τεχνολογικό στερέωμα κλείνει αυτό το μήνα η Fujitsu.

Η Fujitsu υπήρξε το θεμέλιο μερικών αξιοσημείωτων επιτευγμάτων αλλά και καινοτομιών του κλάδου της πληροφορικής – από τις πρώτες ημέρες των τηλεφωνικών κέντρων το 1930, τα mainframe και το parallel computing generation της δεκαετίας του 1970, αλλά και σε πιο πρόσφατες εφευρέσεις, όπως το palm vein (πιστοποίηση ασφαλείας με ανάγνωση παλάμης) και τον πρώτο 3D ηλεκτρονικό υπολογιστή στον κόσμο.

Η Fujitsu ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη, που είχε ένα Tier III πιστοποιημένο κέντρο δεδομένων, και σήμερα κατατάσσεται από την Gartner, με βάση το σύνολο των εσόδων της, ως ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών πληροφορικής στον κόσμο. Αποτελεί κορυφαίο προμηθευτή προϊόντων και υπηρεσιών στην παγκόσμια αγορά.

Με περίπου 170.000 υπαλλήλους, και υποστήριξη σε 70 χώρες, η Fujitsu συνδυάζει ειδικούς συστημάτων και υπηρεσιών με αξιόπιστα υπολογιστικά και επικοινωνιακά προϊόντα και προηγμένα προϊόντα μικροηλεκτρονικής, με στόχο την παροχή προστιθέμενης αξίας στους πελάτες της. Με έδρα το Τόκιο, η Fujitsu Limited παρουσίασε ενοποιημένα έσοδα 4.6 τρισ. γιεν (US$50 δισ.) για το οικονομικό έτος που έληξε 31 Μαρτίου 2010.

Σχολιάζοντας το ορόσημο των 75 ετών, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fujitsu Technology Solutions στην Ελλάδα, Διονύσης Μιχαλόπουλος, δήλωσε: «Μέσα από τη μελέτη της πορείας της Fujitsu, η εταιρία έχει αποδείξει ότι είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει όλες της προκλήσεις των τεχνολογικών και κοινωνικών αλλαγών. Αυτό που έχει παραμείνει σταθερό και θα εξακολουθήσει να το κάνει η Fujitsu είναι η εταιρική φιλοσοφία και το ήθος που επικεντρώνεται στον πελάτη και στην καινοτομία. Η σημερινή πρόκληση είναι η ακόμα πιο αλματώδης ανάπτυξη και αλλαγή. Ο ρόλος της Πληροφορικής είναι να συμμετάσχει στην ανάπτυξη αυτήν ως κινητήριος δύναμη».