Με κύριο συμπέρασμα ότι το ψηφιακό μέλλον είναι εδώ και η ταχεία μετάβαση στην Ψηφιακή Οικονομία αποτελούν προϋποθέσεις για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, ολοκληρώθηκε επιτυχώς το 8ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ με τίτλο «Ρύθμιση προς ένα Έξυπνο Ψηφιακό Οικοσύστημα».

Οι προκλήσεις και οι προοπτικές, που αναδεικνύονται στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα για τις αγορές των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των ταχυδρομικών υπηρεσιών, αποτέλεσαν το αντικείμενο των εργασιών του Συνεδρίου. Στο Συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές, υψηλόβαθμα στελέχη από παρόχους και φορείς της ελληνικής και διεθνούς τηλεπικοινωνιακής και ταχυδρομικής αγοράς, καθώς επίσης στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διεθνών Ρυθμιστικών Αρχών.

Την έναρξη της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων του ΥπΑΝΥΠ, Μενέλαος Δασκαλάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών και των τεχνολογιών αιχμής βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα προτεραιοτήτων για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Το Υπουργείο προωθεί άμεσα έργα και δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ σχεδιάζει την πολιτική του με γνώμονα τη στρατηγική σημασία του συγκεκριμένου τομέα».

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ και του BEREC, Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος, στην κεντρική παρουσίασή του, αναφέρθηκε διεξοδικά στο νέο ψηφιακό οικοσύστημα, το οποίο χαρακτηρίζεται από κινητικότητα, καθολική ευρυζωνικότητα και διασυνδεσιμότητα, παρέχοντας πληθώρα «έξυπνων» τεχνολογικών εφαρμογών που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα όλων.
 
Επίσης, τόνισε ότι: «Αν η Ευρώπη θέλει πραγματικά να παίξει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις, απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις, κατάλληλες ρυθμιστικές πολιτικές και μετρήσιμοι στόχοι, όπως αυτοί του Ψηφιακού Θεματολογίου 2020».