Ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης της πληροφοριακής υποδομής των πλοίων βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε εξέλιξη στην Seaworld Management.

Η λύση που προτάθηκε και εγκρίθηκε από τη διοίκηση έρχεται να καλύψει τόσο την επιτακτική ανάγκη της αντικατάστασης της hardware υποδομής (που πλησίαζε την End of Life περίοδο, όσο και τη συμμόρφωση με τις οδηγίες του IMO (International Maritime Organization) για το Cyber Security. Η λύση, την οποία υλοποιεί η IQ Solutions, προσφέρει υψηλή διαθεσιμότητα της hardware υποδομής μέσω διπλών servers, shared storage, dual UPS appliances (marine approved), dual managed network switches και vibration proof rack. «Ταυτόχρονα, εξασφαλίζουμε την υψηλή διαθεσιμότητα και των εφαρμογών που “τρέχουν” πάνω στο πλοίο, με αυτόματο fail over αυτών μέσω Microsoft Hyper-V.

Την υποδομή παραπάνω έρχεται να ενισχύσει η Πολιτική Ασφάλειας βάσει της οποίας δεν επιτρέπεται η χρήση USB, η εξαγωγή αρχείων, η εγκατάσταση/απ-εγκατάσταση προγραμμάτων, η παραμετροποίηση αυτών καθώς και πλήθος άλλων επεμβάσεων που θα μπορούσαν τυχαία ή εσκεμμένα να εκθέσουν μια εφαρμογή σε κίνδυνο» δηλώνει στο NetFAX o Δημήτρης Ορφανουδάκης, IT Manager της Seaworld Management. «Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι αντικαταστάθηκαν όλα τα εκτυπωτικά μηχανήματα με δικτυακά πολύ-μηχανήματα τελευταίας γενιάς, που σε  συνδυασμό με την υπηρεσία MPS (Managed Print Services) μάς δίνουν πλήρη στατιστικά των εκτυπώσεων και των καταναλώσεων, ώστε να μπορούμε να εκτιμήσουμε με αρκετή ακρίβεια την προμήθεια των cartridges για τον επόμενο χρόνο. Παράλληλα, τα Monitoring και Alerting Tools, ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο, μέσω E-Mail και Web Interface, για την κατάσταση υγείας της υποδομής, γεγονός που μας επιτρέπει να λειτουργούμε proactively σε μεγάλο βαθμό» συμπληρώνει.