Το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΛΙΔΕΚ εξέλεξε η Γενική Συνέλευση του Ιδρύματος κατά τη δεύτερη συνεδρίασή της, την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.

Τα εννέα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου τα οποία εξελέγησαν μεταξύ 55 υποψηφίων, με απόλυτη πλειοψηφία και ύστερα από μυστική ψηφοφορία, είναι διακεκριμένοι επιστήμονες που δραστηριοποιούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Με την εκλογή των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου υλοποιείται το σπουδαιότερο όργανο διοίκησης του ΕΛΙΔΕΚ το οποίο θα συμβάλει αποφασιστικά στην στήριξη του Ερευνητικού και Ακαδημαϊκού οικοσυστήματος της χώρας. Πολύ σύντομα θα συγκροτηθεί σε σώμα και θα ξεκινήσει το σημαντικό έργο του σχεδιασμού των δράσεων του ΕΛΙΔΕΚ, στα πλαίσια της Εθνικής πολιτικής για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο στους αντίστοιχους τομείς επιστημών, συγκροτούν οι εξής: Διονύσιος Τσιχριτζής (Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογίας), Αχιλλέας Γραβάνης (Ιατρική και Επιστήμες Υγείας), Ξενοφών Βερύκιος (Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα), Κωνσταντίνος  Μπιλιαδέρης (Γεωπονικές Επιστήμες), Κωνσταντίνος (Κώστας) Γαλιώτης (Φυσικές Επιστήμες), Αντώνης Εφραιμίδης (Μαθηματικά και Επιστήμες Πληροφορίας), Ματθαίος  Σανταμούρης (Επιστήμες περιβάλλοντος και Ενέργειας), Αντώνιος Ρεγκάκος (Ανθρωπιστικές Επιστήμες) και Ξένια Χρυσοχόου (Κοινωνικές Επιστήμες).

Ο Πρόεδρος της ΓΣ Χρήστος Ζερεφός δήλωσε αμέσως μετά την επιλογή του Επιστημονικού Συμβουλίου: «Η πανηγυρική πλειοψηφία με την οποία εξελέγησαν τα μέλη του ΕΣ ήταν αποτέλεσμα μακράς πορείας και έντονης εργασίας των εισηγητών και των μελών της ΓΣ και οδήγησε σε ένα γρήγορο και τεκμηριωμένο αποτέλεσμα το οποίο προέκυψε από μυστική ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης».

Ο Αντιπρόεδρος της ΓΣ  Δημήτρης Νιάρχος υπογράμμισε «Οι επιλεγέντες υποψήφιοι είναι οι καλύτεροι που θα μπορούσαν να επιλεχθούν. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η παρουσία τους στο ΕΛΙΔΕΚ να είναι η βάση για την επιτυχία του Ιδρύματος στο μέλλον».