Το Υπουργείο Οικονομίας ενημερώνει με ανακοίνωσή του ότι θα γίνει κανονικά η πληρωμή των δικαιούχων (που πληρούν τις προϋποθέσεις νομιμότητας), του προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κορκολή, Γ. Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, «το πρόγραμμα παραλήφθηκε από τους προκατόχους μας με απορρόφηση σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ σε ορισμένες δράσεις υπήρξαν εκτεταμένα κρούσματα απάτης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ΕΕ να παγώσει όλες τις κρατικές ενισχύσεις του προγράμματος».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Π. Κορκολή, η κυβέρνηση εξυγίανε το πρόγραμμα αυξάνοντας την απορρόφησή του (κοντά στο 110%), ενώ ολοκληρώνεται και η διαδικασία ελέγχου. Όσοι επενδυτές υλοποίησαν κανονικά την επένδυσή τους και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου, θα πληρωθούν στο ακέραιο, επισήμανε ο ΓΓ, κάτι «το οποίο έχουμε δηλώσει εδώ και καιρό στο ΣΕΠΕ, ενώ έχει αποτυπωθεί στις σχετικές εγκυκλίους και εντολές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων».