H Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με τη Visa, προχώρησε στην έκδοση του i-bank payband, μιας προπληρωμένης κάρτας σε μορφή βραχιολιού με ενσωματωμένη τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, προσφέροντας την πρώτη wearable υπηρεσία πληρωμών στην ελληνική αγορά.

Το αδιάβροχο υλικό του i-bank payband Visa, καθώς και ο μοντέρνος σχεδιασμός του σε ποικιλία χρωμάτων, επιτρέπουν τη χρήση του παντού, επιτρέποντας στον κάτοχό του να κάνει τις συναλλαγές του ανέπαφα, χωρίς να χρειάζεται μαζί του το πορτοφόλι. Σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια της Εθνικής Τράπεζας, Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου «Το νέο i-bank payband Visa αποτελεί έναν πρωτοποριακό τρόπο ανέπαφων συναλλαγών, με την πιστοποίηση και την ασφάλεια της Visa. Αξιοποιώντας την τεχνολογία NFC, το i-bank payband Visa επιτρέπει την πραγματοποίηση πληρωμών σε καταστήματα που διαθέτουν τερματικό αποδοχής καρτών (POS) εύκολα, γρήγορα και με την ίδια ασφάλεια που παρέχουν οι κάρτες».

«Το i-bank payband Visa αποτελεί ένα πρωτοποριακό προϊόν για την ελληνική αγορά, το οποίο εκτιμάται ότι θα τύχει ευρείας αποδοχής από το καταναλωτικό κοινό και ειδικά τους νέους» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Διευθυντής της Visa, Νίκος Καμπανόπουλος. Το i-bank payband θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας από τις 19 Ιουνίου 2017 , ενώ θα το δοκιμάσουν πρώτοι οι επισκέπτες του Colour Day Festival που θα διεξαχθεί στις 17 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ, στους οποίους θα διατίθεται ως συνοδευτικό του εισιτηρίου τους. Η παραγωγή του έγινε με την υποστήριξη της εταιρείας Inform Λύκος.