H Gartner ανακοίνωσε τη λίστα των 100 κορυφαίων προμηθευτών ΙΤ, βάσει των πωλήσεων τους (με εξαίρεση τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών).

Η Apple, με πάνω από 218 δισ. δολάρια τζίρο, πλασάρεται στην πρώτη θέση της λίστας, παρόλο που πέρσι ο τζίρος της είχε πλησιάσει τα 235 εκατ. δολάρια. Στη δεύτερη θέση, με 139,1 δισ. δολάρια τζίρο (έναντι 142 δισ. δολαρίων πέρσι) ακολουθεί η Samsung, στην τρίτη η Google (90,1 δισ. δολάρια έναντι 74,9 δισ. δολαρίων πέρσι, η μόνη εταιρεία στο top 5 που κατάφερε να αυξήσει το τζίρο της)  και ακολουθούν οι Microsoft (85,7 δισ. δολάρια) και IBM (77,8 δισ. δολάρια).

Oι ηγέτες των τεχνολογικών επιχειρήσεων θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την κατάταξη της Gartner για να πάρουν μια εικόνα για την ανταγωνιστικότητά τους, ενόψει της αυξανόμενης σημασίας των ψηφιακών επιχειρηματικών μοντέλων για τις επενδύσεις στην Πληροφορική, σύμφωνα με την Gartner. «Οι ανάγκες των επιχειρηματικών πελατών του ΙΤ αλλάζουν. Οι CEOs επικεντρώνονται στην ανάπτυξη και δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στο να παράγουν επιχειρηματικά αποτελέσματα βάσει των επενδύσεων που κάνουν στην Πληροφορική» αναφέρουν οι αναλυτές της Gartner. Έτσι οι λεγόμενοι «τεχνολογικοί γίγαντες», στους οποίους συγκαταλέγονται εταιρείες όπως οι Google, Apple, Facebook, Amazon, Baidu, Alibaba και Tencent, επωφελούνται όλο και περισσότερο από το γεγονός ότι οι εταιρείες ψηφιοποιούν όλο και πιο έντονα τις επιχειρηματικές διαδικασίες τους.