Σχεδόν οι μισοί IT Resellers παγκοσμίως σκοπεύουν να προωθήσουν φέτος υπηρεσίες cloud, όπως καταγράφει η Context σε μια πρόσφατη μελέτη της.

Έως το 2020, δε, εκτιμάται ότι τα έσοδα από τις υπηρεσίες cloud θα αγγίξουν τα 160 δισ. δολάρια. Στην έρευνα της Context συμμετείχαν συνολικά 8.500 ΙΤ Resellers, με το 10% εξ αυτών να θεωρούν ότι οι υπηρεσίες SaaS (Software as a Service) και IaaS (Infrastructure as a Service) συμπεριλαμβάνονται στις περιοχές που θα καταγράψουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, έχουν περιοριστεί τα εμπόδια που υπήρχαν για την είσοδο στον κόσμο των υπηρεσιών SaaS, επειδή αυτές μπορούν, πλέον, να ενσωματωθούν ευκολότερα.

Στις τρεις δημοφιλέστερες υπηρεσίες cloud περιλαμβάνονται το backup (53%), το storage (47%) και τα Business Apps (35%). Υπάρχουν τρεις λόγοι που εμποδίζουν τους resellers να δραστηριοποιηθούν στην αγορά cloud είναι: ζήτηση που δεν δικαιολογεί την επένδυση (35%), ενδοιασμοί για την ασφάλεια (19%) και πολυπλοκότητα (14%). «Καθώς η ζήτηση αυξάνει, εντείνεται η ανάγκη για τους διανομείς και τους προμηθευτές να εκπαιδεύσουν τους μεταπωλητές τους. Το Hardware as a Service (49%) και το SaaS (40%) αποτελούν δύο περιοχές όπου η εκπαίδευση των resellers θα έφερνε τα καλύτερα αποτελέσματα» επισημαίνει ο Adam Simon, Global Managing Director της Context.