Τα τερματικά εξυπηρέτησης ηλεκτρονικών συναλλαγών EFT/POS της NEXGO επέλεξε η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και άλλες Συνεταιριστικές προκειμένου να εφοδιάσουν τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Τα συγκεκριμένα τερματικά ανήκουν στην επόμενη γενιά τεχνολογικά, προσφέροντας σημαντικές καινοτομίες για τις τράπεζες, τους εμπόρους και τους καταναλωτές. Οι αυξημένες δυνατότητες διεπαφής (touch έγχρωμη οθόνη, εκτυπωτής υψηλής ανάλυσης), τα προηγμένα χαρακτηριστικά (barcode & QR ανάγνωση, signature capture), η αυξημένη ασφάλεια τους (PCI DSS, PCI PTS 4.0, EMV Level-1, EMV Level-2, 3DES, DUKPT, SSL) και η αποδοχή από όλα τα διεθνή σχήματα πληρωμών (Visa, MasterCard, China Union Pay, JCB, Amex, Diners) αποτέλεσαν γνώμονα για την επιλογή των τραπεζών.

Η αρχική φάση του έργου θα δώσει τη δυνατότητα σε επιλεγμένους πελάτες – εμπόρους των τραπεζών να χρησιμοποιήσουν τα νέα EFT/POS, ενώ σταδιακά προβλέπεται ο εφοδιασμός του συνόλου των συνεργατών. Η NEXGO αποτελεί παγκοσμίως τον βασικό τεχνολογικό συνεργάτη της China Union Pay. Το έργο υλοποιεί η INSS Ltd, συνεργάτης της NEXGO για την περιοχή της Ν/Α Ευρώπης.