H παγκόσμια αγορά cloud application security αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί το 2020, καταγράφοντας τζίρους κοντά στα 13,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της MarketsandMarkets, η οποία προβλέπει ένα μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 15,1%, με τα έσοδα της αγοράς σήμερα να αγγίζουν τα 6,8 δισ. δολάρια.

Ανάμεσα στους κυριότερους προμηθευτές αυτής της αγοράς περιλαμβάνονται οι Cisco, Fortinet, Microsoft, Oracle, Palo Alto Networks, Proofpoint, Symantec, Bitglass, CensorNet, CipherCloud, Netskope και Skyhigh Networks. Οι κύριοι παράγοντες που δίνουν ώθηση στην αγορά cloud application security είναι οι αυστηρές κανονιστικές ρυθμίσεις και απαιτήσεις συμμόρφωσης, η εύκολη ενσωμάτωση των εφαρμογών cloud security στις υπάρχουσες υποδομές ασφάλειας και η αύξηση των παραβιάσεων ασφαλείας που στοχεύουν σε εφαρμογές cloud κρίσιμης επιχειρηματικής σημασίας.

Ο τομέας των λύσεων data protection, στόχος των οποίων είναι η προστασία των δεδομένων που αποθηκεύονται σε εφαρμογές cloud, αναμένεται να αποκτήσει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και να δεσπόσει από τώρα έως το 2022. Αυτές οι λύσεις περιλαμβάνουν DLP, IAM, encryption και tokenization. Όσον αφορά τις κάθετες αγορές, η Πληροφορική και οι Τηλεπικοινωνίες αναμένεται να αυξηθούν ταχύτερα. Οι εφαρμογές cloud που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις αγορές αποτελούν πρωτεύοντες στόχους για τους κυβερνοεγκληματίες, οι οποίοι αποσκοπούν στο να αποκτήσουν ταχύτερα πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα.