Το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC) προέβη σε απολογισμό του έργου του για το 2017, το οποίο επικεντρώθηκε σε δράσεις που αφορούσαν ζητήματα ουδετερότητας δικτύου, κινητής τηλεφωνίας, περιαγωγής καθώς και την αναθεώρηση του πλαισίου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Ταυτόχρονα, παρουσίασε το Πρόγραμμα Εργασίας για το 2018, το οποίο δίνει έμφαση στο 5G. Πιο συγκεκριμένα: Υπό το πρίσμα της διασφάλισης ενός ανοιχτού Διαδικτύου, το BEREC δημοσίευσε έκθεση ύστερα από έναν χρόνο εφαρμογής των κανόνων Ουδετερότητας Δικτύου σε όλη την Ευρώπη. Η Έκθεση αναγνωρίζει ότι οι Εθνικές Ρυθμιστικές Αρχές (ΕΡΑ) βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο εφαρμογής των κανόνων για την ουδετερότητα δικτύου, ωστόσο, η αντιμετώπιση των πρακτικών που σχετίζονται με τις βασικές αρχές της δικτυακής ουδετερότητας είναι κοινή.

Με στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας στην Ευρώπη, το BEREC όρισε δείκτες για την παρακολούθηση των συνδέσεων από πελάτες-επιχειρήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα συγκεντρωθούν από τις ΕΡΑ και θα συμπεριληφθούν στη σχετική Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Digital Scoreboard). Με γνώμονα την ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων, το BEREC δημοσίευσε έκθεση σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας για τη μείωση του κόστους των ευρυζωνικών συνδέσεων, η οποία συμπεραίνει ότι οι πάροχοι, στις περισσότερες περιπτώσεις, καταλήγουν σε συμφωνία με τον πάροχο υποδομής, χωρίς τη διαμεσολάβηση του οργάνου επίλυσης διαφορών.

Στην τελευταία συνάντηση της Ολομέλειας πραγματοποιήθηκε και η εκλογή του Προέδρου του BEREC για τo 2019. Ο Jeremy Godfrey, Επίτροπος της Ιρλανδικής Ρυθμιστικής Αρχής (ComReg) εκλέχθηκε πρόεδρος του BEREC για το 2019, ενώ οι  Γιώργος Μιχαηλίδης, Επίτροπος Ρυθμίσεων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών & Ταχυδρομείων Κύπρου (ΓΕΡΗΕΤ) ) και Dan Sjeblom, Γενικός Διευθυντής Ρυθμιστικής Αρχής Σουηδίας (PTS), εκλέχθηκαν επίσης, ως αντιπρόεδροι για το 2018, μαζί με τους Sebastien Soriano, Πρόεδρο της Γαλλικής Ρυθμιστικής Αρχής (ARCEP) (outgoing chair)και Jeremy Godfrey (incoming chair).