Ο κόσμος της τεχνολογίας είναι μια συνεχής μάχη για τις εταιρείες και τους οργανισμούς. Ένας αγώνας για προσαρμογή, ενημέρωση και συμμόρφωση με κανόνες, νέες ανάγκες, επεκτάσεις και κυρίως πρόοδο.

Τα πεδία εξέλιξης συνεχώς μεταβάλλονται, οι υποχρεώσεις μεγαλώνουν και η αγορά επηρεάζεται ανάλογα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα στελέχη κάθε επιπέδου να είναι σε μια συνεχή αναζήτηση νέας γνώσης, ενημέρωσης και πρακτικής εφαρμογής των εξελίξεων. Στην προσπάθεια αυτή, οι κατασκευαστές μηχανημάτων και προγραμμάτων έχουν να προτείνουν διάφορες λύσεις, συχνά πολύ διαφορετικές μεταξύ τους ως προς την προσέγγιση αλλά και την προοπτική που προσφέρουν.

Και εδώ ο κόσμος της πληροφόρησης καλείται να παίξει έναν σημαντικό ρόλο, αυτόν της ποιότητας και της έγκυρης πληροφόρησης. Να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και κατευθύνσεις σε όλα τα επίπεδα. Από τις υψηλές διοικητικές, μέχρι τις οργανωτικές και εκτελεστικές θέσεις των στελεχών, που πρέπει να ενημερωθούν, να επιλέξουν δρόμο αλλά και να πάρουν τις σωστές τελικές αποφάσεις. Στο ξεκίνημα του νέου χρόνου δεν είναι λίγα αυτά που έχουν μπροστά τους να διευθετήσουν και ποικίλουν ανάλογα με το κομμάτι της αγοράς που δραστηριοποιούνται. Δύσκολο να ξεχωρίσουμε το πιο σημαντικό, εύκολο όμως να απαριθμήσουμε τον κατάλογο των «προκλήσεων» που είναι μπροστά μας. Στην κορυφή της λίστας είναι σίγουρα η υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Μια έκφραση που ακούγεται ωραία, υπόσχεται ακόμη καλύτερα πράγματα αλλά υλοποιείται δυσκολότερα και περιλαμβάνει ατελείωτες παραμέτρους. Σε εξίσου σημαντική θέση και με σαφή χρονικά όρια υλοποίησης υπάρχει η πρόκληση της συμμόρφωσης με το πολυσυζητημένο GDPR. Ένα θέμα που για πολλούς δεσπόζει σαν «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και καθορίζει στρατηγικές και δράσεις. Από την τριάδα της κορυφής δεν θα μπορούσε να λείψει το θέμα της ασφάλειας. Ένας τομέας που επηρεασμένος από το digital transformation, αναζητά νέες ισορροπίες και πρακτικές. Τώρα που όλα είναι digital, όλοι είναι ευάλωτοι, όλοι είναι προσβάσιμοι και όλα χρειάζονται προστασία διαφορετικής μορφής, πέρα από τους παραδοσιακούς δρόμους και πρακτικές.

Η λίστα των προκλήσεων περιλαμβάνει πολλά ακόμη σημαντικά θέματα όπως το blockchain και τις εφαρμογές του, την eco-friendly πολιτική και την οικονομία πόρων, τις νέες αρχιτεκτονικές υποδομών hardware και τις πλατφόρμες software λύσεων που ανοίγουν δρόμους στο digital business.

Το ταξίδι λοιπόν προβλέπεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον και το ξεκινάμε με την υπόσχεση να δίνουμε κάθε μήνα από την πλευρά μας την αρτιότερη πληροφόρηση και λύσεις που θα κάνουν τις επαγγελματικές σας αποφάσεις ευκολότερες.