H Oracle προχώρησε στην εξαγορά της Zenedge, η οποία αναπτύσσει λύσεις για την προστασία κρίσιμων πληροφοριακών υποδομών, οι οποίες παρέχονται από το cloud και οn-premise ή υβριδικά περιβάλλοντα.

H Zenedge έχει αναπτύξει βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη προϊόντα για την προστασία εφαρμογών, δικτύων, βάσεων δεδομένων και APIs από επιθέσεις software, ενώ λειτουργεί επιπρόσθετα ένα εικονικό 24/7 SOC (Security Operations Center). Mε την αρωγή των προϊόντων της Zenedge περιορίζονται, ταυτόχρονα, οι αργές συνδέσεις στο Internet, αυξάνοντας το χρόνο φόρτωσης σελίδων του Web.

Oι λύσεις της αμερικανικής Zenedge έρχονται να συμπληρώσουν τις βασισμένες στο συνδρομητικό μοντέλο υποδομές cloud (Oracle Cloud Infrastructure as a Service) και DNS resources της Oracle. Το τελευταίο καιρό η Oracle έχει προβεί και σε άλλες εξαγορές, μεταξύ των οποίων, της αυστραλέζικης εταιρείας Aconex Limited, πάροχο βασισμένων στο cloud λύσεων software για project collaboration, της Apiary (Developer Tools), Wercker και Moat (μετράει τις επιπτώσεις της διαφήμισης).