Παρά την απειλή του υφιστάμενου εμπορικού πολέμου, οι αναλυτές της IDC εκτιμούν ότι η παγκόσμια αγορά ICT θα συνεχίσει την ανάπτυξή της.

Όπως καταγράφεται στη σχετική μελέτη, οι παγκόσμιες δαπάνες σε αυτήν την αγορά θα κινηθούν με ένα μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 3,8% για την επόμενη τετραετία, αγγίζοντας το 2023 τα 4,8 δισ. δολάρια τζίρο. Οι κλάδοι της αγοράς που θα κάνουν τις μεγαλύτερες επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες είναι ο τραπεζικός τομέας και η δευτερογενής παραγωγή.

Σύμφωνα με την Serena Da Rold, αναλύτρια της IDC, η παγκόσμια οικονομία αναπτύχθηκε σε αρκετές χώρες το πρώτο εξάμηνο του έτους καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, αν και συνεχίζει να είναι αισθητή η αβεβαιότητα για τη βραχυπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη, επηρεάζοντας τις επιχειρηματικές αποφάσεις.

Ωστόσο ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η υιοθέτηση τεχνολογιών αυτοματοποίησης θα συμβάλουν σε περαιτέρω επενδύσεις σε επιχειρηματικές εφαρμογές, στα Analytics, σε middleware και σε λογισμικά διαχείρισης δεδομένων, αυξάνοντας παράλληλα τη ζήτηση σε servers και storage.