H αγορά ασύρματων ακουστικών αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους κατά 56% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Counterpont Research.

Το δεύτερο τρίμηνο πουλήθηκαν συνολικά σε όλο τον κόσμο 27 εκατ. συσκευές, ενώ για όλο το 2019 οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τη πώληση σχεδόν 120 εκατ. συσκευών. Η γεωγραφική περιοχή που καταγράφει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στη περιοχή των «True Wireless Hearables», είναι κυρίως η Κίνα, όπου η ανάπτυξη ξεπέρασε, χάρη στη διεξαγωγή ενός online shopping festival, το 100%.

Η Apple, με τη δεύτερη γενιά των Apple Air Pods, συνεχίζει να διατηρεί την ηγετική θέση στην αγορά, με 53% μερίδιο, αν και πέρσι κατείχε το 60% της αγοράς. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Samsung με τα Galaxy Buds και 8% μερίδιο αγοράς. Στους υπόλοιπους παίκτες της αγοράς που παίζουν κάποιο ρόλο συμπεριλαμβάνονται η Xiaomi και η Beats στη μεσαία και premium κατηγορία. Όπως, τέλος, εκτιμούν οι αναλυτές της Counterpoint, η αγορά θα συνεχίσει την ανάπτυξή της, διαθέτει μεγάλη δυναμική στην κατηγορία των χαμηλών τιμών, ειδικά στην Κίνα.