O ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) σε συνεργασία με την Crowdpolicy, διοργανώνει τον 1ο Μαραθώνιο Καινοτομίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας, στις 29, 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019.

Το industry 4.0 NOW crowdhackathon είναι μία πρωτοβουλία ανοιχτής καινοτομίας του ΣΕΒ, με στόχο να φέρει το οικοσύστημα της καινοτομίας και των startups πιο κοντά στην ελληνική βιομηχανία, και να διερευνηθούν δυνατότητες και σενάρια ψηφιακού μετασχηματισμού και καινοτομικής ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η πρωτοβουλία “4.0 NOW” επιδιώκει να συμβάλει στην ανάπτυξη οικοσυστήματος καινοτομίας γύρω από εδραιωμένες επιχειρήσεις, τη συνεργασία μεταξύ startups και εδραιωμένων επιχειρήσεων, την ανάπτυξη συμπράξεων επιχειρήσεων με Πανεπιστήμια και ερευνητικές ομάδες με στόχο την υλοποίηση έργων έρευνας και ανάπτυξης, τον προσανατολισμό των προγραμμάτων έρευνας σε επιστημονικές και τεχνολογικές περιοχές, που σχετίζονται με την ελληνική οικονομία, τη βιομηχανία και τις ανάγκες της και, τέλος, τον εντοπισμό και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού με δεξιότητες που χρειάζονται οι επιχειρήσεις για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την επιχειρησιακή υποστήριξη των εφαρμογών του “Industry 4.0”.

Αντικείμενο του μαραθωνίου είναι η εξεύρεση λύσεων, εφαρμογών, συστημάτων και επιχειρησιακών μοντέλων επί πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις της βιομηχανίας και των συναφών προς αυτή, υπηρεσιών στους τομείς της δικτύωσης, της ψηφιοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.