Όπως καταγράφει η συμβουλευτική εταιρεία Ernst & Young (EY) σε παγκόσμια δημοσκόπησή της, η ανάπτυξη της αγοράς 3D-Printing συνεχίζεται με αμείωτη ένταση: το επόμενο έτος θα κάνει τζίρο 11,2 δισ. δολάρια, ήτοι κατά 25% μεγαλύτερο.

Η αγορά βιώνει τις καλύτερες ημέρες της, έχοντας καταφέρει μέσα σε τρία χρόνια, από το 2016, να αναπτυχθεί κατά 58%. Κινητήρια δύναμή της είναι η Ασία – και κυρίως η Κίνα και η Νότια Κορέα – όπου το 84% και το 78% των επιχειρήσεων αντίστοιχα αξιοποιούν το 3D-Printing. Εκτός από τα οφέλη που προσφέρει στη γραμμή παραγωγής, η τρισδιάσταση εκτύπωση χρησιμοποιείται στην έρευνα, αλλά και στη δημιουργία πρωτοτύπων από τις επιχειρήσεις.

Ήδη, δε, αξιοποιείται από το 18% των επιχειρήσεων για την παραγωγή των τελικών προϊόντων τους. Από την άλλη αρκετές εταιρείες αναφέρουν ότι το κόστος παραγωγής και εξοπλισμού αυτής της τεχνολογίας είναι ακόμα υψηλό, ενώ λείπει σε αρκετές περιπτώσεις και η απαιτούμενη τεχνογνωσία.
«Έχουμε φτάσει σε σημείο, όπου μια κρίσιμη μάζα επιχειρήσεων αξιοποιεί την τρισδιάστατη εκτύπωση στο στάδιο παραγωγής τους» αναφέρει η Stefana Karevska της EY. «Έως το 2022 το ποσοστό αυτό θα αγγίξει το 46%, αλλάζοντας συθέμελα ολόκληρη την αλυσίδα αξίας». Στη μελέτη της ΕΥ συμμετείχαν 900 επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο.