Η φοιτητική ομάδα Visualizers του ΟΠΑ σημείωσε μεγάλη επιτυχία, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό SAS Hackathon 2019 που σχετίζεται με την επεξεργασία, οπτικοποίηση και ανάλυση ανοικτών δεδομένων μέσω του λογισμικού SAS Vιya (Data Preparation, Visual Analytics, Visual Statistics) για εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το σημαντικό ζήτημα των πυρκαγιών, το οποίο αποτελεί επίκαιρο θέμα στη χώρα μας όλο τον χρόνο.

Ο φοιτητικός διαγωνισμός SAS Hackathon 2019 συνδιοργανώθηκε με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και την εταιρεία λογισμικού για αξιοποίηση δεδομένων SAS, και πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη συμμετοχή14 ομάδων από διάφορα πανεπιστήμια της χώρας.

Το πρώτο βραβείο απέσπασε η ομάδα Visualizers, το δεύτερο η ομάδα BioSAStisticians, το τρίτο η ομάδα The Outliers και το τέταρτο η ομάδα Χακαθονοδρόμοι. Στο διαγωνισμό οι ομάδες των φοιτητών κλήθηκαν να επεξεργαστούν, να οπτικοποιήσουν και να αναλύσουν ανοιχτά δεδομένα του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος.

Αρωγοί στο διαγωνισμό του Hackathon 2019 ήταν η  Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, η SAS και η Cosmote, που δώσανε σε κάθε ομάδα που διακρίθηκε τα ανάλογα δώρα. Ολες οι φοιτητικές ομάδες  αξιοποίησαν στο έπακρο τις δυνατότητες του λογισμικού SAS Vιya (Data Preparation, Visual Analytics, Visual Statistics) και κατάφεραν να παραδώσουν αποτελέσματα υψηλής ποιότητας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.