Μια νέα έρευνα, που διεξήχθη κατόπιν παραγγελίας της Microsoft, σε συνεργασία με τον Michael Parke του London Business School αποκαλύπτει ότι 92% των επιχειρήσεων αναφέρουν ότι έχουν υποστεί μετασχηματισμό πρόσφατα, με την τεχνολογία να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Καινοτομίες όπως το cloud και η τεχνητή νοημοσύνη βοηθούν τις εταιρείες να αναπτυχθούν, να προωθήσουν τις αποδόσεις τους και να κάνουν πιο ευφυείς αποφάσεις. Για έναν ηγέτη επιχείρησης, είναι μια εποχή όπου νέες ευκαιρίες, αλλά και ανταγωνιστικές απειλές, μπορούν να προκύψουν καθημερινά.Παρόλα αυτά η έρευνα αποκαλύπτει ότι η τεχνολογία δεν ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για τους επικεφαλής στη διαδικασία του μετασχηματισμού, αλλά η εταιρική κουλτούρα.

Σύμφωνα με την έρευνα, εταιρείες οι οποίες κρίθηκαν ως έχουσες «κουλτούρα καινοτομίας» -εταιρική κουλτούρα όπου οι καινούριες ιδέες είναι ευπρόσδεκτες και υποστηρίζονται- είχαν διπλάσια πιθανότητα επίτευξης διψήφιου ποσοστού ανάπτυξης. Αυτές οι επιχειρήσεις φαίνονται να κερδίζουν και στον πόλεμο των ταλέντων: η πλειοψηφία των εργαζομένων σε αυτούς τους οργανισμούς (86%) σχεδιάζουν να παραμείνουν στην εργασία τους, σε αντίθεση με 75% των εργαζομένων σε εταιρείες με κουλτούρα λιγότερο εστιασμένη στην καινοτομία.